OSUMNJIČENA ZA PRIMANJE MITA

POMOĆNICA MINISTRA POLJOPRIVREDE NA SASLUŠANJU: Evo kako se branila u Tužilaštvu, moguće je da je puste na slobodu (VIDEO)

Crna Hronika -

Daria Janjić Nišavić, pomoćnica ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, koja je osumničena za primanje mita, saslušana je danas u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.

Kako nezvanično saznajemo, Janjić Nišavić se u Tužilaštvu branila ćutanjem. I D. Č, koji je uhapšen sa pomoćnicom ministra i koji je osumnjičen za davanje mita takođe se branio ćutanjem.

Tužilaštvo je, kako nezvanično saznajemo, predložilo da se odredi pritvor. Međutim, sudija ih nije saslušao i nije odlučivao o pritvoru. Ukoliko do toga ne dođe, dok traje mera policijskog zadržavanja, oni će biti pušteni na slobodu.

Podsetimo, Daria Janjić Nišavić uhapštena je juče po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Pored nje, uhapšen je i D.Č. za krivično delo davanje mita.

Kako je saopštio tužilaštvo, postoje osnovi sumnje da je osumnjičena Daria Janjić Nišavić od osumnjičenog D.Č. primila mesečnu ratu, unapred obećane koristi za pomoć u dobijanju ugovora u postupku javne nabavke Ministarstva poljoprivrede u oblasti usluga, koja je podržana od inostranog fonda za finansiranje poljoprivrede.

"Osumnjičenjnoj D.J.N., je obećana isplata koristi u visini od oko 1.000 evra mesečno, u naredne dve godine, dok traje realizacija ugovora o javnoj nabavci", navelo je tužilaštvo.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je danas za Kurir povodom hapšenju pomoćnice ministra za međunarodnu saradnju koja radi u njegovom ministarstvu.

"Ako je neko uradio bilo šta protivno zakonu, treba za to i da odgovara, ma o kome da je reč. Nulta tolerancija za korupciju. Poznajem je površno, kroz posao, vidim je jednom u mesec dana. Ona radi tu u Ministarstvu i do sada je radila korektno. Na pitanje da li je iznanđen što je uhapšena jedna od njegovih saradnica", kazao je Nedimović.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track