KRIVO MI JE ŠTO JE BOJAN TAKO MLAD NASTRADAO: Optuženi priznao krivicu za pogibiju vozača GSP-a u Zemunu
Foto: Kurir/T.Ilić, Ilustracija

DROGIRAN IZAZVAO SAOBRAĆAJNU NESREĆU

KRIVO MI JE ŠTO JE BOJAN TAKO MLAD NASTRADAO: Optuženi priznao krivicu za pogibiju vozača GSP-a u Zemunu

Crna Hronika -

Adam R. (21), okrivljeni za izazivanje saobraćajne nesreće u Zemunu u februaru, kada je poginuo vozač GSP-a Bojan Perać (31), juče je u Višem sudu priznao krivicu.

On je prema nezvaničnim saznanjima na pripremnom ročištu, zatvorenom za javnost, kazao da je kriv i da mu je veoma teško što se to sve desilo. Kazao je i da mu je krivo što je Bojan tako mlad poginuo i izvinio se njegovoj porodici što im je upropastio život.

Adam R. se tereti za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. U optužnici se navodi da je tog jutra prošao kroz crveno svetlo na raskrsnici Cara Dušana i Tršćanske ulice. Vozeći oko 50 kilometara na sat zakucao se u vozilo na liniji "45" koje je udarac odgurnuo u suprotnu traku i to baš kad je naišao autobus na liniji "15" kojim je upravljao Perać.

U tom udesu još dvoje putnika iz autobusa je povređeno. Test je pokazao da je Adam R. u krvi imao marihuanu, a na uviđaju u njegovom "pežou" pronađena je kesica istog narkotika za koju je rekao da je bila za ličnu upotrebu.

Nakon što je završeno pripremno ročište u Višem sudu je odmah otvoren glavni pretres na kojem su svedočili Radomir Ž, vozač drugog autobusa i putnica Marina K. koji su naveli da ostaju pri izjavama datim u istrazi.

Adam R. se od februara nalazi u pritvoru, a za delo za koje je optužen zaprećena je kazna do 12 godina zatvora.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track