Najnovije vesti

IZGLEDALO JE KAO RUTINSKA KONTROLA, A ONDA JE CARINIK PRIMETIO NITNE NA KROVU: Sprečen veliki šverc na granici sa Rumunijom (FOTO)
Foto: Carina Srbije

BUNKER PUN ROBE

IZGLEDALO JE KAO RUTINSKA KONTROLA, A ONDA JE CARINIK PRIMETIO NITNE NA KROVU: Sprečen veliki šverc na granici sa Rumunijom (FOTO)

Crna Hronika

Carinici su danas na prelazu Srpska Crnja, u saradnji sa policijom, u specijalno pregrađenom duplom krovu kamionske prikolice pronašli 7.500 paklica cigareta.

Prekršaj je otkriven kad je oko 2:20 časova za kontrolu na izlaz iz zemlje pristigao kamion subotičkih registarskih oznaka koji je ka Rumuniji prevozio PVC granulat.

Vozač, 64-godišnji srpski državljanin, prilikom susreta sa carinicima rekao je da nema ništa da prijavi sem izvozno ocarinjene robe koju prevozi.

foto: Carina Srbije

Činilo se da je zaista tako sve dok tokom detaljnog pregleda nije uočeno da u širini krovnog dela kamionske prikolice postoje izvesna odstupanja.

Кad su sa cerade uklonjene nitne ukazao se "bunker" - specijalna pregrada od pleksiglasa celom dužinom gornje strane krova prikolice ispunjena paklicama cigareta.

foto: Carina Srbije

Nakon što su izvađene i prebrojane ispostavilo se da ukupno ima 7.500 paklica cigareta bez akciznih markica.

Кamion će biti dodatno pregledan i skener uređajem kako bi bile otklonjene sumnje da u njemu možda ima još sakrivenih cigareta.

(Kurir.rs/Foto: Uprava carine)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...