TRI GODINE NAKON TRAGEDIJE U FABRICI U BEOGRADU: Optuženi radnici i vatrogasac zbog požara u kom su nastradala 2 čoveka
Foto: Profimedia, Ilustracija

tužilaštvo traži zatvorske kazne

TRI GODINE NAKON TRAGEDIJE U FABRICI U BEOGRADU: Optuženi radnici i vatrogasac zbog požara u kom su nastradala 2 čoveka

Crna Hronika -

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv tri zaposlena u pogonu "Energetika" u krugu preduzeća "Fabrike hartija Beograd" na Adi Huji i jednog vatrogasca zbog nestručnog i neadekvatnog postupanja u gašenju požara u kom su 2017. godine poginule dve osobe, a šest zadobilo telesne povrede.

Optužnim predlogom obuhvaćeni su šef pogona u "Energetici" D.P, kotlovođa M.B, prvi pomoćnik kotlovođe S.I. i dežurni vatrogasac M.K.

Terete se za teško krivično delo protiv opšte sigurnosti, a tužilaštvo je predložilo da im sud izrekne kazne ne manje od godinu dana zatvora.

U optužnom predlogu, koji je objavljen na sajtu tužilaštva, navodi se da su okrivljeni 19. jula 2017. godine, između 6.15 i 7.02 časova, nestručnim i neadekvatnim postupanjem u procesu gašenja požara i neblagovremenim pozivom vatrogasne jedinice izazvali opasnost za život i telo ljudi.

Požar je, kako se navodi, izbio usled samozapaljenja ugljene prašine nataložene na metalnoj kanalici sa električnim provodnicima u bunkeru za ugalj kotlarnice pogona.

U požaru su nastradali pripadnik Udruženja za vanredne situacije "Beograd" VSJ Zvezdara M.R. i radnik obezbeđenja firme "Avala star d.o.o" M.J. dok su telesne povrede nastale kod zaposlenog u fabrici S.J. i vatrogasaca D.Z, Z.Đ, S.S, M.LJ. i R.V.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto:Profimedia/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track