PIJAN MI UBIO SINA, PA ME ZVAO IZ BOLNICE DA SE IZVINJAVA: Miloš je svog Srbu gajio sam, a bahati drug ga je odveo u smrt
Foto: Marko Smiljković, Instagram

strašno

PIJAN MI UBIO SINA, PA ME ZVAO IZ BOLNICE DA SE IZVINJAVA: Miloš je svog Srbu gajio sam, a bahati drug ga je odveo u smrt

Crna Hronika -

Srba Živković (20) preminuo nakon što je njegov drug S. B. (27) izgubio kontrolu nad BMW i zakucao se u zgradu na Bulevaru Nikole Tesle u Nišu

Srba Živković (20) iz Gornje Vrežine poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se u noći između subote i nedelje dogodila na Bulevaru Nikole Tesle u Nišu. Živković je bio putnik u automobilu BMW, kojim je upravljao njegov prijatelj S. B. (27), a nesreća se desila kada je S. B. ušao u kružni tok i, umesto da prati put, nastavio pravo i zakucao se u zgradu nekadašnje firme „Niš auto“.

Vozili devojke kući

Kako saznajemo, BMW je najpre udario u žardinjeru i petnaestak metara dalje se zaustavio udarivši u stub zgrade. Udarac je bio koban po Živkovića, jer je udarac bio s bočne strane na kojoj je on sedeo.

Na mestu nesreće juče smo zatekli Jovanku i Đorđa Vučkovića, koji su bili Srbini najbolji prijatelji.

- Srba je u subotu uveče bio kod S. B. kući, jer su tamo bile i neke drugarice. Oko tri sata ujutro su krenuli da te devojke odvezu kući, a tragedija se desila kada su se vraćali kući u Gornju Vrežinu - pričaju prijatelji i nastavljaju: - Ne možemo da shvatimo da ga više nema. Uvek je bio nasmejan, vedar, spreman na šalu. Voleo je život, boemčina je bio i zato je uvek bio dobrodošao u svako društvo. Radio je u fabrici za proizvodnju kesa.

foto: Marko Smiljković

U porodicu Živkovića juče su dolazili prijatelji, rođaci i komšije da izjave saučešće. Srbin otac Miloš Živković kaže da ga je policija u šest sati ujutro obavestila o smrti sina.

- Njega i sestru nisam očuvao odmalena. Radio sam danonoćno da ih izvedem na put i ne mogu da shvatim da sada treba da sahranim sina, sada kada je postao svoj čovek - kaže otac.

foto: Marko Smiljković

Poznaje vozača

On dodaje da poznaje mladića koji je izazvao sudar i da se njegov sin družio s njim svakodnevno poslednjih godinu dana.

- S. B. je u bolnici i šalje mi poruke da mu je žao i izvinjava mi se. Čuo sam da je vozio pijan i da je vozio brzo - kaže otac.

Meštani Gornje Vrežine kažu da nije tajna da S. B. voli brzu vožnju.

- Čuli smo i da nema dozvolu, pa smo svojoj deci govorili da izbegavaju da s njim sedaju u auto. Priča se da je u trenutku nesreće imao 1,2 promila alkohola - kaže meštanin.

Očevidac: Ponavljao je: „Jao, šta sam uradio!“

Slaviša Savić, očevidac jezive nesreće, kaže da je pozvao Hitnu pomoć, ali da je mladić već bio mrtav.

- Začuo se jak udarac, lomljava stakla. Dečko koji je izašao iz auta se držao za glavu i stalno ponavljao: „Jao, šta sam uradio!“ Pozvao sam Hitnu pomoć i policiju. Pipnuo sam puls drugom momku, nisam ništa osetio. Ovaj momak koji je vozio hteo je da ga izvuče iz automobila, ali ja sam rekao da je bolje da ga nestručno ne izvlačimo, da ne pogoršamo. Nadali smo se da je živ - objašnjava uznemireni Savić.

M. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track