KRUŽNI TOK NA KOME SU ČESTE NESREĆE

GORNJA VREŽINA ZAVIJENA U CRNO: Tuga i muk zbog Srbine (20) pogibije, evo gde je stradao uvek nasmejani mladić (KURIR TV)

Crna Hronika -

Tuga i suze preplavile su ne samo dom Živkovića iz naselja Gornja Vrežina nego veliki broj Nišlija koji su poznavali poginulog Srbu (20). Njegova smrt u saobraćajnoj tragediji, 1. novembra oko 3,30 sati na Bulevaru Nikola Tesla u Nišu, mnoge je uznemirila i rastužila jer su ga znali kao vedrog i uvek nasmejanog mladića.

Srba je bio na mestu suvozača u "bmw"-u kada su njegov drug S.B. (27) i on otišli da odvezu dve drugarice kući. U povratku je Srba poginuo, a S.B. se oporavlja u Kliničkom centru Niš.

Tuga vlada među njegovim najbližima, kako članovima porodice tako i prijateljima i drugarima iz škole. Sa fotografija sa društvenih mreža lako se uoči da je bio jedan od najdruželjubivijih mladića u nekoliko društava. Na slikama je uvek nasmejan.

"Ne možemo da dođemo sebi zbog njegove smrti. Mi smo komšije i veselijeg momka nismo imali u kraju. Bio je član" Folklorca", pisao je ranije i pesme. Pratio je neku vrstu svoje urbane kulture", kaže jedna devojka koja živi u Gornjovrežinskoj ulici gde vlada tuga zbog smrti komšije.

Jedne od svojih stihova objavljivao je i na društvenim mrežama: "Ne čuvaj dugo pepeo tih dana, kad jednom odem, a poći ću" ili "Nemam nerava za neke priče pametne, zato je najbolje da odem, da se trag zametne" - napisao je ovaj momak, đak Ugostiteljsko turističke škole.

Mesto gde S.B. nije pratio pravac kružnog toka te udario prvo žardinjeru, koju je odbacio 15-ak metara, a onda i u stub, može da se kvalifikuje kao "crna tačka".

Na toj deonici saobraćajne nesreće su česte. Nedavno je poginuo jedan biciklista, a dan pre Srbine tragedije na 50-ak metara (kod žutih stepenica) je umro čovek srednjih godina, doduše verovatno prirodnom smrću.

"Čovek je bio u kolima na toj deonici Bulevara Nikole Tesle. Pozlilo mu je u toku vožnje, pozvana je Hitna pomoć, ali nisu uspeli ništa da učine. Nije udario nigde tako da je verovatno stao, a onda izdahnuo kod žutih stepenica, ali te detalje će istraga da pokaže", rekli su nam saobraćajni policajci upoznati s istragom.

foto: M.S.

"Dok nije bilo osvetljenja i signalizacije bilo nam je jasno što vozači nisu videli kružni tok, ali sada je i osvetljeno i obeleženo, a broj udesa i nesreća takoreći ne opada. U najboljem slučaju, vozila se 'popnu' na kružni tok i nema povređenih, a ova nereća nas je sve ostavila u šoku", kaže Ivan Krstić, odbornik Skupštine grada i čovek u Mesnoj kancelariji zadužen za bezbednost u naselju Stevan Sinđelić, gde se nalazi Bulevar Nikole Tesle.

Očigledno je da S.B., zbog navodnog alkoholisanog stanja, nije pratio pravac tako da je ušao u prostor firme i udario u stub što je bilo kobno po još jedan mladi život. Te noći je rominjala kiša tako da je kolovoz bio klizav, pa je samo malo jače pritisnuta papučica za gas dovela do proklizavanja, što bi mogao da bude uzrok nesreće.

Kurir.rs/M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track