OPLJAČKANA KUĆA MONSTRUMA, POKRADENA ČAK I ŽENSKA GARDEROBA Zatvorenici u Kragujevcu besni na Zver, evo kako su ga dočekali (FOTO)
Foto: Kurir/Bogdana Đusić

ČEKA IZRUČENJE

OPLJAČKANA KUĆA MONSTRUMA, POKRADENA ČAK I ŽENSKA GARDEROBA Zatvorenici u Kragujevcu besni na Zver, evo kako su ga dočekali (FOTO)

Crna Hronika -

Kuća okorelog belgijskog kriminalca Erika Lamersa nadomak Kragujevca je opljačkana.

Kragujevačka policija ga je uhapsila 7. oktobra, a sada je njegov srpski dom u selu Veliko Krčmare opustošen.

Erik Lamers, zvani Zver osuđen je u Belgiji za niz brutalnih zločina kao što su ubistva, silovanja i pedofilija. Godinama se krio u mirnom selu nadomak Kragujevca, a ovdašnja policija ga je uhapsila.

1 / 5 Foto: Kurir/Bogdana Đusić

Kuća u kojoj je živeo u selu Veliko Krčmare opljačkana je, kao i radionica koja se nalazi u dvorištu.

Trajko Vasiljević bio je Lamersov radnik, a sada gotovo svakodnevno obilazi kuću i hrani kućne ljubimce.

"Došao sam u ponedeljak ujutru i video sam da su vrata obijena. Iz radionice je ukraden je alat, brusilica i hrana za pse i mačke, a iz kuće televizor, trimer i pneumatska heftalica", rekao je Trajko.

Priča da mu je odmah bilo jasno da je neko žele da nanese štetu Lamersu i pozvao je policiju koja je izvršila uviđaj, a za počiniocima se još uvek traga. Ko god da je to uradio, za sobom je ostavio veliki nered koji je više nego primetan odmah s praga kuće. Ova vikendica je vlasništvo Erika Lamersa, koju je on, kako kažu komšije, kupio za 100 hiljada evra.

On u dvorištu ima i radionicu i košnice sa pčelama. Surovi kriminalac se u Srbiji bavio sasvim legalnim biznisom odnosno proizvodnjom meda. Trajko radi već godinama kod njega na uzgoju pčela i za Lamersa tvrdi da je dobar poslodavac, koji je uvek redovno i dobro plaćao.

"Sramota je za Srbiju što su mu opljačkali kuću i da se jedan Belgijanac tako uništi. On je mnogo hvalio naš narod, pričao je kako smo dobri i kako nismo divljaci, priseća se naš sagovornik.

Erik Lamers uhapšen je 7. oktobra po Interpolovoj poternici. On se još uvek nalazi u zatvoru u Petrovcu i čeka da bude izručen Belgiji. Kako saznajemo, zbog besa ostalih zatvorenika, prebačen je u samicu, a iz nje se, u krugu zatvora, kreće pod pojačanim nadzorom.

Trajko za Kurir kaže da je dobio pismo od Lamersa iz zatvora u kojem Erik priča da svakodnevno igra stoni tenis i da je zadovoljan hranom.

Da podsetimo, reč je o jednom od najsurovijih savremenih zločinaca iz Belgije Zbog dvostrukog ubistva 1991. godine bio je osudjen na doživotnu robiju, ali je iz zatvora pušten uslovno posle 11 godina. Zbog pomaganja prijatelju da se oslobodi tela ubijenog 2007., trebalo je da bude vraćen u zatvor, ali je tada pobegao u Srbiju. Iste godine je u Belgiji bio osumnjičen i za silovanje maloletnice. Iz Srbije je prvi put deportovan 2008., ali je u Belgiji pušten posle nekoliko dana.

Kurir.rs/B.Đ.

Ukradena i ženska garderoba

Pored alata i tehničkih uređaja, iz Lamersove kuće ukradena je i ženska garderoba. Kako saznajemo od Erikovog zaposlenog, te stvari pripadaju ženi marokanskog porekla koja je povremeno dolazila u Srbiju kod Lamersa.

"Sad ona šalje novac i brine se o Lamersovim poslovima, računima i imovini iz Belgije. Što se tiče posla ovde, njegov prijatelj sada kupuje hranu za pčele", rekao je Trajko Vasiljević.

Kako objašnjava, Lamersov prijatelj se brine o drugom delu proizvodnje, koji se nalazi u selu Badnjevac, a preuzeće i poslove u Velikom Krčmaru sada kada je Erik u zatvoru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track