Najnovije vesti

LEGIJA I ZVEKI OSTAJU U ALKATRAZU: Apelacioni sud odbacio žalbe, biće i dalje u STROGOJ IZOLACIJI požarevačke Zabele!
Foto: Profimedia

OSUĐENI ZA ATENTAT NA ĐINĐIĆA

LEGIJA I ZVEKI OSTAJU U ALKATRAZU: Apelacioni sud odbacio žalbe, biće i dalje u STROGOJ IZOLACIJI požarevačke Zabele!

Crna Hronika
22:07h

Apelacioni sud u Beogradu odbacio je žalbe Milorada Ulemeka Legije (52), bivšeg komandanta Jedinice za specijalne operacije (JSO) i njegovog zamenika Zvezdana Jovanovića Zvekija (55), osuđenih na po 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, da kaznu služe van najčuvanijeg srpskog zatvora „Alkatraz“. 

Na prvostepenu odluku se nije žalio Legija, već njegov advokat, dok su Zvezdan i njegov branilac odvojeno uložili žalbe.

- Predsednik Apelacionog suda je potvrdio odluke predsednika Višeg suda u Beogradu - rekla je Tatjana Tešić, portparol Višeg suda u Beogradu.

Zvezdanov advokat Gradimir Nalić izjavio je juče  da u obrazloženju odluke o boravku u najčuvanijem zatvoru nema ništa novo.

- Nadležni već 10 godina imaju isto obrazloženje. Svaki put napominju da nemaju novih informacija o tome zašto bi Zvezdan služio kaznu na drugom mestu. Te informacije mi nikad nismo mogli da proverimo. Odbrana nikada nije imala uvid u te izveštaje, pa samim tim nismo mogli da se branimo od takvih optužbi. I dalje smo gde jesmo. Rekao sam mu da pravdu možemo da potražimo na drugoj strani, pred Evropskim komitetom za torturu, jer je naša država članica, i pred Sudom za ljudska prava u Strazburu, ali je on to odbio i rekao: „Neću da tražim pravdu van Srbije“ - otkriva advokat Nalić.

Ovom zapečaćenom odlukom, Legija u srpskom „Alkatrazu“ treba da bude do jula 2022, a Zvezdan do kraja avgusta iste godine. Legija se već 16 godina nalazi u strogoj izolaciji specijalnog paviljona požarevačke „Zabele“. 

- Pošto mu je stroga izolacija produžena na još dve godine, Legiji će i dalje biti uskraćene privilegije koje važe za osuđenike u otvorenijim paviljonima - češći kontakti sa spoljnim svetom, rad u nekoj radionici, šetnje u krugu zatvora i pravo na ljubavnu sobu - objašnjava izvor.

- Predsednik suda na svake dve godine po službenoj dužnosti ispituje da li on treba da ostane u strogo čuvanom „Alkatrazu“.

Odluka se donosi na osnovu izveštaja iz zatvora, policije i službi bezbednosti, kao i mišljenja tužioca, a nadležni su procenili da je Legija i dalje opasan, i da bi na slobodi mogao da nastavi da se bavi kriminalom - navodi naš izvor iz suda.

Svi strepe od Zvezdanove knjige „Vučje staze”

Zvezdan Jovanović piše knjigu u kojoj će otkriti sve o atentatu, kao i imena političara iz Demokratske stranke, koji su učestvovali u tome.

U knjizi „Vučje staze“, koja uskoro treba da ugleda svetlost dana, Jovanović će obelodaniti imena kriminalaca koji su tada šurovali s funkcionerima iz vlasti i policije!

Kurir.rs/Alo/D. Ćuruvija

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...