ŠPANSKA POLICIJA U SPEKTAKULARNOJ AKCIJI UHAPSILA SRBINA: U vili napravio TAJNE PROLAZE i gajio narkotike!
Foto: španska policija

hapšenje

ŠPANSKA POLICIJA U SPEKTAKULARNOJ AKCIJI UHAPSILA SRBINA: U vili napravio TAJNE PROLAZE i gajio narkotike!

Crna Hronika -

Srbin (48) uhapšen je u spektakularnoj akciji španske policije u jednoj vili u Valjsu koja je služila kao paravan za plantažu marihuane na koju se moglo ući samo kroz lažne prolaze, prenosi španska Lavangardija. Kako Lavangardija piše, istraga je počela još krajem juna, kada je policija saznala da se u Valjsu navodno nalazi vila u kojoj se nalazi plantaža marihuane.

Krvoločni psi

- Policija je operativnim radom utvrdila da je reč o vili koja je potpuno izolovana od ostalih kuća, u kojoj je delovalo kao da niko ne stanuje, niti su primećivane bilo kakve aktivnosti. Zanimljivo im je bilo da tako osamljenu, naizgled napuštenu kuću čuvaju dva rotvajlera - rekao je izvor španskih medija. - Kada su policajci prošlog petka, posle dobijanja sudskog naloga za pretres, odlučili da uđu u kuću, psi koji inače spadaju u kategoriju opasnih su ih napali, pa je morala da reaguje i agencija koja se bavi zaštitom životinja - navode lokalni mediji.

prolaz do plantaže
prolaz do plantažefoto: španska policija

Inspektore je u kući sačekalo pravo iznenađenje. - Iz kuće je dopirao snažan miris marihuane, a ispostavilo se da zapravo iz prizemlja kuće ne može da se ode ni u podrum, ali ni na sprat. Nakon temeljnog pretresa otkrili su tajne prolaze za druge prostorije koje je uhapšeni Srbin koristio za ulazak na plantažu - prenosi Lavangardija.

Krao i struju

- U hodniku je pronađen lažni orman kroz koji se zapravo prolazilo do zasada. Na spratu je otkriveno 1.050 biljaka marihuane u različitim fazama rasta, kao i soba za sušenje biljaka u kojoj se nalazilo 355 grama pupoljaka kanabisa. U podrumu je otkrivena druga, veća plantaža, sa 1.150 biljaka koje su bile u optimalnom stanju za berbu. Ovde se nalazila i infrastruktura, ventilacija, osvetljenje, sistem za kontrolu temperature i vlažnosti - navode mediji. Srbin koji se sumnjiči da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog zdravlja, ali i za krađu struje, upućen je u pritvor. Kako je Kurir već pisao, španska policija je u proteklih nekoliko godina otkrila više od 30 laboratorija za proizvodnju marihuane, a tokom ovih akcija uhapšeno je nekoliko desetina Srba koji su bili uključeni u posao vredan više miliona evra. Naši državljani masovno uzgajaju drogu u ovoj zemlji zbog najmanjih zatvorskih kazni u Evropi, ali i mogućnosti da se mnogo brže i bez većeg rizike droga transportuje po zemljama EU, jer nema granica.

Kurir.rs/Jelena Ivić/ Foto: španska policija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track