Najnovije vesti

NASTAVLJENO SUĐENJE ZA KRAĐU TESTA MALE MATURE Optuženi Igor tvrdio da je papir uzeo da bi IŠAO U TOALET! Na snimku fali 20 minuta
Foto: Ana Paunković

SLEDEĆE SUĐENJE ZAKAZANO ZA 10. DECEMBAR

NASTAVLJENO SUĐENJE ZA KRAĐU TESTA MALE MATURE Optuženi Igor tvrdio da je papir uzeo da bi IŠAO U TOALET! Na snimku fali 20 minuta

Crna Hronika

Suđenje mašinisti roto štampe Igoru Stamenkoviću povodom optužbi za krađu testa male mature za 2019. godinu nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu svedočenjem jednog od radnika obezbeđenja u štampariji.

On je ispitivan jer na snimku iz objekta fali 20 minuta materijala, ali nije znao zašto oni fale.

Posvedočio je da je uređaj sa snimkom preuzela policija, a da je on već sutradan otišao na godišnji odmor na tri nedelje.

Sledeće suđenje zakazano je za 10. decembar, kada bi trebalo da bude ispitan njegov kolega.

Stamenković se optužnicom tereti za krivično delo povreda tajnosti podataka u sticaju da krivičnim delom oduzimanje tuđe stvari.

Na početku suđenja u oktobru 2019. godine negirao je da je ukrao test iz matematike za malu maturu, tvrdeći da je iz štamparije uzeo samo prazan papir kako bi ga upotrebio umesto tolet papira.

Optužen je da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike.

Sumnja se da je to uradio kako bi test odneo sinu, koji je bio maturant jedne osnovne škole u Beogradu i kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit.

Takođe, sumnja se da je preko sina, rešeni test iz matematike došao do njegovih drugova i njihovih roditelja, nakon čega su oni putem društvene mreže Instagram delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

S obzirom na to da su testovi iz matematike bili "provaljeni" došlo je do odlaganja polaganja testa iz matematike za dva dana.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...