na Novom bežanijskom groblju

SAHRANJEN BOJAN UBIJEN U BELVILU: Ispraćen uz crkveni hor i potresni govor prijatelja, majku jedva zadržali nad rakom (KURIR TV)

Crna Hronika -

Bojan Mirković (34), koji je ubijen prošlog četvrtka u sačekuši u novobeogradskom naselju Belvil, sahranjen je danas na Bežanijskom groblju.

foto: Printscreen, Drustvene Mreže

Crkveni hor je sve vreme pevao, a na licima mnogobrojnih prijatelja i rodbine videle su se suze i bol.

foto: Ana Paunković

Jedan od prijatelja ubijenog Mirkovića održao je govor.

- Bio je divan brat, prijatelj, sin i koliki je bio čovek govore i razni pozivi za kumstva koja je rado prihvatao. Verujem da i zvona na Pećkoj patrijašiji zvone koji se šire Metohijom, odakle si i rodom i svuda gde ima Mirkovića iz plemena Vasojević. Najteže je kada ti neko iznenada ukrade sina. Porodica je maštala o master diplomi nadala se beloj venčanici, a ne belom kovčegu. Neka mu je pokoj duši - rekao je prijatelj porodice.

foto: Ana Paunković

Majku Bojana Mirkovića, jedva su zadržali nad rakom kada je kovčeg spuštan.

Inače, Mirković je, navodno, bio blizak škaljarskom klanu i nedavno ubijenom članu Pink pantera Aleksandru Šarcu, koji je stradao pre manje od mesec dana u TC "Ušće".

1 / 6 Foto: Ana Paunković

Podsetimo, Mirković se vraćao iz prodavnice i parkirao je automobil BMW u garaži kada je spazio nepoznatog napadača, koji ga je pojurio. Verovatno je, želeći da se spase, potrčao ka liftu, ali ga je atentator tu sustigao i izrešetao sa više hitaca, koji su ga pogodili u glavu i telo.

Napadača i zločin snimile su nadzorne kamere iz garaže, ali je on navodno nosio masku. Kada je Hitna pomoć stigla na mesto zločina još je davao znake života, ali je ubrzo preminuo.

Ubistvo Bojana Mirkovića je treća sačekuša koja se dogodila na Novom Beogradu u poslednjih mesec dana. Naime, prvo je 17. oktobra u garaži TC "Ušće" ubijen "pink panter" Aleksandar Šarac. Dve nedelje kasnije, 3. novembra, ispred svoje zgrade teško je ranjen bivši vođa navijača Partizana Nenad Alajbegović Alibeg.

(Kurir.rs/ Ekipa Kurira)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja