NAJNOVIJI TREND U BEOGRADU: Mafijaše sahranjuju u "elitnom" delu groblja, grobnice koštaju više od 20.000 evra!
Foto: Ana Paunković, Drustvene Mreže

Luksuz

NAJNOVIJI TREND U BEOGRADU: Mafijaše sahranjuju u "elitnom" delu groblja, grobnice koštaju više od 20.000 evra!

Crna Hronika -

Bojan Mirković (34), likvidiran u naselju Belvil na Novom Beogradu, počivaće pored ubijenog Strahinje Stojanovića, u posebnom delu novobežanijskog groblja

Bojan Mirković (34), koji je 12. novembra likvidiran u novobeogradskom naselju Belvil dok se vraćao iz prodavnice, sahranjen je juče u belom sanduku i uz pesmu crkvenog hora!

Sve je tipski

Ubijenog, koji je navodno sarađivao sa škaljarskim klanom, na večni počinak su, pored roditelja i rodbine, ispratili i brojni prijatelji, a kapela na Novom bežanijskom groblju bila je mala da primi sve one koji su došli da mu zapale sveću i polože cveće.

foto: Privatna Arhiva, Ana Paunković

Mirković je sahranjen u grobnici od crnog mermera, koja se nalazi u posebnom delu, koji pojedini nazivaju elitnim delom groblja. Interesantno je da je baš u tom delu novobežanijskog groblja, i to praktično pored Mirkovića, sahranjen i Strahinja Stojanović, koji je u septembru dignut u vazduh kada je pod njegov džip postavljen eksploziv. - Ovaj deo groblja je skuplji od ostalog. Grobnice koštaju minimum 20.000 evra, a ima i skupljih. Recimo „obična“ parcela ovde košta oko devet hiljada evra. Grobnice u ovom delu izgledaju isto, praktično je sve tipski urađeno - kaže izvor i nastavlja: - U ovom delu su sahranjeni i neki ugledniji građani, ali ima i ljudi s one strane zakona. Njihove porodice i prijatelji ne pitaju za cenu, a skupocena grobna mesta uglavnom plaćaju u kešu. Inače, u ovim grobnicama mogu da počivaju četiri pokojnika.

Interesantno je da su i na jučerašnjoj sahrani bili fotografi i snimatelji, koji su zabeležili svaki detalj. - Tako je bilo i na ukopu ubijenog Strahinje Stojanovića - kaže izvor.

Od Bojana Mirkovića govorom se oprostio prijatelj.

Iz časnog plemena

- Koliki je bio čovek, najbolje govore razni pozivi za kumstva, koja je rado prihvatao. Verujem da sada zvona na Pećkoj patrijaršiji zvone i šire se Metohijom, odakle si i rodom, i svuda gde ima Mirkovića iz časnog plemena Vasojević. Borio si se kroz život, završio si i državni fakultet bezbednosti, pa da stradaš ovako - rekao je prijatelj i nastavio: - Porodica je maštala o master diplomi, nadala se beloj venčanici, a ne belom kovčegu. Neka ti je pokoj duši.

Nakon govora, grobljem se prolomio plač. Mirkovićeva majka bila je neutešna, a mladić koji ju je pridržavao govorio je: - Izdržala si 34 godine, izdrži i ovih pet minuta. Budi jaka.

Crkveni hor ISPRAĆEN PESMOM

Grobljem je odjekivala pesma osmočlananog crkvenog hora koji je angažovala Bojanova porodica. Kako bi oni zapevali, tako bi se čuo krik najbližih. Takođe, hor je naizmenično pevao sa sveštenicima.

foto: Ana Paunković
foto: Kurir

Ne propustite

DANAS IZABERITE KURIR SA POKLONOM IZNENAĐENJA KOJI ŽELITE: Ljuštilica za voće i povrće, metalno rende, set za šivenje...

Sve čitaoce dnevnih novina Kurir danas očekuje poklon iznenađenja!

IZABERITE KURIR SA POKLONOM KOJI ŽELITE, čekaju vas: ljuštilica za voće i povrće, metalno rende, kašika za med, nož, skalpel, loptica skociča, prsten za devojčice, šnalica za kosu, rajf, set za šivenje, istiskivač za pastu za zube, kašika za cipele, držač za mobilni telefon i još mnogo toga.

foto: Kurir

Čitajte KURIR!

Kurir.rs/ Ekipa Kurira Foto: Ana Paunković, Drustvene mreže

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track