NAVIJAČ ZA UBISTVO MIRKOVIĆA DOBIO 5.000 EVRA? Tragovi vode do bande nastale na tribinama POLICIJA TRAGA ZA TROJICOM EGZEKUTORA
Foto: Zorana Jevtić, Drustvene Mreže

detalji istrage

NAVIJAČ ZA UBISTVO MIRKOVIĆA DOBIO 5.000 EVRA? Tragovi vode do bande nastale na tribinama POLICIJA TRAGA ZA TROJICOM EGZEKUTORA

Crna Hronika -

Bojan Mirković (34), koji je ubijen u sačekuši u novobeogradskom naselju Belvil, sahranjen je juče na Novom bežanijskom groblju u belom kovčegu uz pesme crkvenog hora.

Dok se porodica poslednji put opraštala od svog voljenog, policija je prema nezvaničnim informacijama otkrila ko su egzekutori koji stoje iza ubistva Mirkovića, koji je navodno bio blizak škaljarskom klanu, ali i likvidacija jednog od vođa navijačke grupe "Alkatraz" Ljubomira Markovića Kiće (39) i člana međunarodne pljačkaške bande "Pink panteri" Aleksandra Šarca (35).

- Reč je o trojici egzekutora od oko 20 godina koji pripadaju novoj kriminalnoj grupi iz Beograda, ponikloj na tribinama, koja je bliska kavačkom klanu i koja ima podršku pojedinaca iz policije. Unapred su dobili po 5.000 evra i određenu količinu kokaina za ove zločine, ali se svoj trojici posle odrađenog posla izgubio svaki trag - kaže izvor iz istrage.

Marković je prema njegovim rečima poznavao svog ubicu i zbog toga je pokušao da pobegne kad ga je ugledao jer je znao da je došao da ga ubije.

Kamere snimile egzekutora iz Belvila

Mirković je navodno izvesno vreme bio dobar sa vođom novog kriminalnog klana iz Beograda, ali su se posvađali i razišli.

- Sumnja se da je ova grupa organizovala njegovo ubistvo. Bojan se pre smrti bavio obezbeđenjem lokala u Beogradu. Njegov ubica je identifikovan na osnovu snimaka nadzornih kamera i u toku je potraga za njim - rekao je izvor iz istrage.

- Kićin dželat je 1. novembra 2019. pao u Grčkoj sa lažnim dokumentima. Pušten je jer za njim nije bila raspisana poternica, a ubrzo mu se izgubio trag, isto kako i Lazaru Iliću (23) iz Kraljeva koji je ubio Aleksandra Šarca. Ilić je povezan sa članovima iste navijačke grupe, a pretpostavlja se da ga je ubila ekipa koja je i naručila likvidaciju! Zadatak nije obavio kako treba pa su nalogodavci danima strepeli da li će se Šarac probuditi iz kome i progovoriti, a povrh toga je dozvolio da bude identifikovan - kaže izvor iz istrage.

Policija utvrđuje ko su ljudi koji su nedavno dali ostavke i otišli iz MUP-a jer se sumnja da su pomogli novom klanu da ojača.

Ukoliko se utvrdi da su umešani u nastajanje ovog brutalnog kriminalnog klana svi će odgovarati na sudu.

(Kurir.rs/Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track