Nema nagodbe sa vehabijom Jašarevićem
Foto: KURIR

Slučaj Jašarević

Nema nagodbe sa vehabijom Jašarevićem

Crna Hronika -
Glavni ustupak Jašarevića trebalo je da bude njegovo svedočenje protiv onog od koga je kupio oružje za napad na američku Ambasadu

BANJALUKA - Senad Dupovac, advokat Mevlida Jašarevića optuženog za teroristički napad na Američku ambasadu u Sarajevu 28. oktobra prošle godine, izjavio je da je odbrana definitivno odustala od nagodbe sa Tužilaštvom za Jašarevićevo priznanje krivice.

"Mogućnost sporazuma, koja je bila veoma izvesna, sada je propala i od toga nije ostalo ništa, iako je ta nagodba bila na vidiku. Glavni ustupak Jašarevića trebalo je da bude njegovo svedočenje protiv onog od koga je kupio oružje za napad na američku Ambasadu", izjavio je Dupovac, a prenose banjalučke Nezavisne.

Dupovac je kako su objavile Nezavisne potvrdio da je Jašarevićeva odbrana bila saglasna da se pregovara sa Tužilaštvom o smanjenju kazne, i da Jašarević otkrije od koga je kupio dve automatske puške, snajper, bombe i municiju.

Jašrevićev advokat Dupovac kaže da je Tužilaštvo u jednom trenutku odustalo od svega, zbog čega je odbrana dovedena u dilemu da li Tužilaštvo BiH možda zna ko je Jašarevića snabdeo oružjem Ili postoji nešto treće.

Dupovac je ranije najavio da bi u Sarajevu trebalo da Jašarevića upozna o predloženom sporazumu, ne precizirajući sadržinu dokumenta, nakon čega je trebalo da optuženi donese odluku da li je takav sporazum sa Tužilaštvom za njega prihvatljiv, dok je s druge strane tužilac Dubravko Čampara kategorično demantovao Dupovca, navodeći da Tužilaštvo BiH nije napravilo nikakav sporazum o priznanju krivice koji je ponuđen Jašareviću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track