POZNATO STANJE RADNIKA POVREĐENOG U EKSPLOZIJI U BG: Zoran nastavlja lečenje u Urgentnom
Foto: Kurir

tragedija u centru beograda

POZNATO STANJE RADNIKA POVREĐENOG U EKSPLOZIJI U BG: Zoran nastavlja lečenje u Urgentnom

Crna Hronika -

Stanje radnika Zorana P. teško povređenog u eksploziji pored zgrade RTS-a u Aberdarevoj ulici je nepromenjeno i on u stabilnom opštem stanju sa teškim povredama i nastavlja lečenje u intenzivnoj nezi Urgentnog centra.

1 / 27 Foto: Jelena Ivić/Kurir

Podsetimo, tragedija se dogodila u petak ujutru oko 9.45, kada su radnici firme "Ening energetika" došli na parking RTS kako bi izvršili popravke na sistemu za klimatizaciju. Kada su izašli iz automobila, odjeknula je strahovita eksplozija, koja je Nedeljka T. ubila na mestu, a njegovog kolegu teško povredila. U nesreći je lakše povređen i Nenad P. (50), vozač RTS, koji je sedeo u kolima na parkingu.

U pomoć Nedeljku T. i Zoranu P. pritekli su radnici koji su radili na popravci asfalta kod obližnje Pete gimnazije. Nažalost. Nedeljku nije bilo spasa.

- Čuli smo detonaciju i čoveka kako doziva u pomoć. Kada smo stigli tamo, jedan radnik je bio mrtav, eksplozija mu je nanela teške povrede glave, ruku i ramena, a drugi je imao teške povrede na glavi i dozivao je pomoć. Mi smo ga odneli do ulaza u RTS i predali lekarima, sve vreme smo mu pričali da će biti dobro - rekao je M. P.

Oni su bili angažovani na popravci sistema za klimatizaciju.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track