Srbin sa Kosova pretučen gvozdenom žegrom

Srbin sa Kosova pretučen gvozdenom žegrom

Crna Hronika -
Dok se sa zapregom krava nalazio u ataru sela, nepoznati napadači brutalno ga pretukli. Zbog povreda na glavi šest sati ostao u nesvesti

GNJILANE - Stanko Trajković (80) iz sela Pasjane kod Gnjilana prijavio je danas kosovskoj policiji da su ga juče oko 14 časova, dok se sa zapregom krava nalazio u ataru sela, nepoznati napadači brutalno pretukli a da je on zbog povreda na glavi šest sati ostao u nesvesti na njivi i kući se vratio tek u 20 časova.

Kako su agenciji Beta rekli očevici, Trajković je identifikovao napadače kao Albance iz susednog sela Vlaštica, koje nije mogao pojedinačno da prepozna, a koji su u napadu koristili i žegru od jarma za krave sa njegove zaprege kojom su ga udarali po glavi. Stanko Trajković, koji je u Pasjanu poznat kao ubog čovek koji je dugo služio kao crkvenjak u crkvi Preobraženja u Pasjanu, koji jedva hoda i izdržava se čuvanjem stoke, danas je zbrinut u dnevnoj bolnici u Zdravstvenom centru u Šilovu kod Gnjilana gde mu je na glavi stavljeno nekoliko kopči.

Juče je napadnut i Blagoje Kitanović (60) iz Pasjana, a u tom selu koje je jedno od najvećih srpskih sela u gnjilanskom kraju vlada velika uznemirenost. Meštani navode da je uvek posledica ovakvih napada, ukoliko se ne nađu i kazne počinioci, iseljavanje nekoliko porodica i da selo koje je pre 20 godina imalo 2.600 stanovnika sada ima za 1.000 stanovnika manje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track