ROĐAK SAJE IZ ROŽAJA OSUĐEN ZBOG DROGE: Kaliću potvrđene četiri godine zatvora!
Foto: Beta, Vesti

apelacioni sud

ROĐAK SAJE IZ ROŽAJA OSUĐEN ZBOG DROGE: Kaliću potvrđene četiri godine zatvora!

Crna Hronika -

Čedo Kalić, bratanac Safeta Kalića, obećao je sudu da se nikada više neće baviti prodajom narkotika

Čedo Kalić (28), bratanac čuvenog Safeta Saje Kalića iz Rožaja, osuđen je pravosnažno na četiri godine zatvora zbog proizvodnje i prodaje droge.

Apelacioni sud potvrdio je presudu kojom je proglašen krivim zbog toga što je 8. juna prošle godine u Beogradu u magacinu kuće držao 737,4 grama heroina i 954,21 gram kanabisa. Policija je tada kod njega našla i 97.500 dinara i 500 evra.

foto: MUP Srbije

- Po nalaženju Apelacionog suda, u delu odluke o krivičnoj sankciji, pravilno je prvostepeni sud kao olakšavajuće okolnosti cenio da je do sada neosuđivan, dok otežavajućih okolnosti na strani okrivljenog nije našao, pa ga je pravilno osudio na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine, nalazeći da se će takvom kaznom ostvariti svrha kažnjavanja - navodi se u odluci Apelacionog suda.

Kalić je tokom suđenja pred Višim sudom najpre negirao krivicu, ali je u završnoj reči odlučio da ipak prizna da je heroin bio njegov. On se tada izvinio sudu što nije bio iskren, ali je naveo da njegovo hapšenje i droga nemaju nikakve veze sa njegovom bližom, niti daljom rodbinom.

- Sam sam pao, sam se ubio - rekao je Kalić tada i naveo da mu je drago što je uhapšen i da se nikada više neće baviti prodajom droge.

(Kurir.rs/J. S./foto Kurir, MUP RS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track