DEDI NARKO-DILERU (72) ODREĐEN PRITVOR DO 30 DANA: U kući mu našli 220 kilograma droge, komšije šokirane
Foto: MUP Srbije

viši sud u nišu

DEDI NARKO-DILERU (72) ODREĐEN PRITVOR DO 30 DANA: U kući mu našli 220 kilograma droge, komšije šokirane

Crna Hronika -

Ž. V. (72) iz sela Prosek kod Niša određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je proizvodio i prodavao drogu, a u njegovoj kući nađeno je čak 220 kilograma marihuane.

Borislav Radonjić iz Višeg javnog tužilaštva kaže da se ovaj deda sumnjiči da je prekršio više krivičnih dela.

- Više javno tužilastvo u Nišu je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv okrivljenog Ž. V, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i nedozvoljen promet akciznih proizvoda. Po predlogu tužilaštva, Viši sud u Nišu je protiv okrivljenog odredio pritvor do 30 dana, zbog visine zaprećene kazne i okolnosti da je izvršenje krivičnog dela dovelo do uznemirenja javnosti - saopštio je Radonjić za Kurir.

U ovom selu nadomak Niša svi su i dalje u čudu jer je Ž. V. poznat kao domaćin, čak i njegova kuća i okućnica ne ukazuju da je reč o dileru tako visokog ranga.

Po rečima njegove komšinice, Suzane Vukić, on je nekada radio u Elektronskoj industriji, a kasnije živeo od penzije. Ona dodaje da mu se sin nalazi u inostranstvu i da stvarno ne može da pretpostavi odakle ovoliko marihuane u dekinom podrumu.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja