JEZIV ZLOČIN KOD ŠAPCA, BAKU PRONAŠLI MRTVU U LOKVI KRVI: Devizna penzionerka ubijena, pa opljačkana?
Foto: Kurir TV

istraga U TOKU

JEZIV ZLOČIN KOD ŠAPCA, BAKU PRONAŠLI MRTVU U LOKVI KRVI: Devizna penzionerka ubijena, pa opljačkana?

Crna Hronika -

Ivanka R. (78) pronađena je mrtva u svojoj kući u selu Provo kod Šapca u sredu po podne oko 17 sati, a policija sumnja da je nesrećna baka, koja je živela sama i bila devizna penzionerka, ubijena iz koristoljublja.

Jeziv prizor

Telo nesrećne Ivanke pronašla je njena komšinica Ljubica R., koja je i pozvala policiju.

- Baka je ležala u lokvi krvi u kući, a na glavi su bile vidljive sumnjive povrede. U kući je pronađen novac, ali se sumnja da je jedan deo para odnet, odnosno da je neko napao ženu i ubio je jer je znao da je ona devizni penzioner. Telo je poslato na obdukciju - kaže naš izvor iz istrage.

mesto zločina
mesto zločinafoto: Kurir TV

Ljubica R. ispričala je medijima da je kod komšinice otišla nakon što ju je zvala Ivankina sestra i rekla da se ona ceo dan ne javlja na telefon.

- Krenula sam sa mužem, a zatekli smo jeziv prizor. Pronašli smo je kako leži na podu. Noge su joj bile pored krvavog kreveta - rekla je komšinica.

Živela u Austriji

Ivanka se po povratku iz Austrije, u kojoj je provela radni vek, vratila u selo, bila je vitalna i, prema rečima komšija, brinula je sama o sebi.

- Često je išla u prodavnicu, družila se sa svima, išla na kafe po našem mestu i pozivala ljude u kuću. Poslednji put je viđena dan pre zločina. Posumnjali smo da u sredu nije izašla iz kuće jer je bilo jako hladno, nismo se nadali ovome - pričaju meštani.

Kako komšije navode, inspektori su obavili razgovor sa njima:

- Rekli smo im da je bila izuzetna žena, prijatna, sa svima u dobrim odnosima. Imala je sestru u Beogradu.

Kurir.rs/J. I./ Foto Kurir TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track