NA RUDNICI ZAPLENILI 13.000 CIGARETA BEZ MARKICA: Carinici za nedelju dana dva puta uhvatili krijumčare
Foto: Carina

ŠVERC

NA RUDNICI ZAPLENILI 13.000 CIGARETA BEZ MARKICA: Carinici za nedelju dana dva puta uhvatili krijumčare

Crna Hronika -

Carinici su na administrativnom punktu Rudnica za nedelju dana sprečili krijumčarenje više od 13.000 cigareta bez akciznih markica uprkos tome što je promet značajno redukovan usled pandemije korona virusa, saopštila je danas Uprava carina.

Navodi se da je poslednji takav slučaj zabeležen danas kada je sprečen šverc cigareta u minibusu ''mercedes sprinter'', kosovskih registarskih oznaka, koji se kretao iz smera AP KiM ka Kragujevcu.

Minibus je tokom pre podneva stigao na administrativni prelaz Rudnica gde su carinski službenici detaljnom kontrolom u prtljagu jedne putnice, državljanke Srbije, pronašli 6.400 cigareta raznih robnih marki (Cosmopolitan, Benton, Nero, Belagio, ART slims) bez akciznih markica.

foto: Carina

Sličan slučaj dogodio se i pre sedam dana, kada je otkriveno 7.000 krijumčarenih cigareta raznih brendova (Regina, Cosmopolitan, Monus slims), podseća se u saopštenju i navodi da su krijumčarene cigarete tada otkrivene u automobilu marke ''fiat multipla'', koje se takođe kretalo iz pravca AP KiM ka centralnoj Srbiji.

Dodaje se da je i tada prekršaj načinila srpska državljanka koja je u prtljažniku pokušala da prokrijumčari oko četiri kilograma rezanog duvana i 7.000 cigareta bez akcizne markice.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track