MIRNA PORODICA ŽRTVA SUROVOG ZELENAŠA: Siledžija ih sve pretukao zbog duga od 10.000 evra PARE POZAJMILI ZA OPERACIJU
Foto: Kurir

stravično

MIRNA PORODICA ŽRTVA SUROVOG ZELENAŠA: Siledžija ih sve pretukao zbog duga od 10.000 evra PARE POZAJMILI ZA OPERACIJU

Crna Hronika -

Srđan F. iz Leskovca uhapšen je zbog sumnje da je upao u kuću i prebio Ivana D. i njegovog oca, majku, suprugu i sina, koji su pošli na slavu kod Ivanove sestre

Srđan F. (54) iz Leskovca uhapšen je zbog sumnje da je u petak upao u kuću Ivana D. iz sela Zloćudovo kod Leskovca i pretukao njegovu porodicu jer su kasnili s vraćanjem duga od 10.000 evra.

Novac za operaciju

Ivanova porodica je brutalno pretučena u petak po podne, a incident se dogodio u njihovom porodičnom domu. Srđan je, kako saznajemo od domaćina, pretio da će baciti bombu i da će ih sve pobiti. Napao je Ivanovog oca, majku, ženu i sina!

Srđan F., prebijanje
foto: Kurir

Ivan je potvrdio da duguje novac Srđanu, ali da nije očekivao da će da napadne i prebije njega i njegovu porodicu.

- Pozajmio sam od njega u martu 10.000 evra da platim ženi operaciju i da mi ostane nešto da uložim u poljoprivredu. Svaki mesec davao sam mu po 700 evra s kamatom. Međutim, ovog meseca smo zakasnili 10 dana i on nam je upao u kuću - kaže Ivan D.

Ova porodica inače se spremala da ide kod rođake na slavu i niko nije ni slutio šta će se dogoditi.

Srđan F., prebijanje
foto: Kurir

- Urlao je, tražio nam novac. Potom je udario u glavu mene i suprugu. Supruzi je povredio i ruku. Bilo je strašno - priča Ivanov otac Đorđe dok pokazuje masnicu na oku, a njegova žena okrvavljenu ruku.

Ivanova supruga Radinka doživela je šok.

Srđan F., prebijanje
foto: Kurir

- Napao nas je, vikao udarao... Pala sam u nesvest od straha - priča kroz suze Radinka.

Porodica Ivana D. na kraju je završila u bolnici s lakšim povredama.

- Strah nas je da će ponovo da dođe. Njegove pretnje bile su strašne - pričaju članovi ove porodice.

Srđan F., prebijanje
foto: Kurir

U pritvoru

Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice Leskovac, za Kurir kaže da je porodica sada na kućnom lečenju.

- Nakon što im je ukazana pomoć, pušteni su kući - rekao je Dimitrijević.

Razjareni napadač je otišao, a policija ga je ubrzo uhapsila. Srđanu F. određeno je zadržavanje do 48 sati, a istraga je u toku. Njemu na teret se stavlja da je počinio krivična dela zelenaštvo i prinuda u pokušaju.

Incident na Svetog Nikolu i u Železniku

Bomba ili petarda bačena na kuću?

Olivera M. (40) navodno je povređena u eksploziji u kući u kojoj je bila s Milanom Z. (33) u Železniku. Kako nezvanično saznajemo, slučaj je prijavljen juče oko 10.30.

- Policiji je prijavljeno da je nepoznata osoba aktivirala i bacila eksplozivnu napravu, najverovatnije ručnu bombu u kuću oko 5.45. Čudno je da je slučaj prijavljen tek nakon nekoliko sati, ali policija je izašla na teren - rekao je izvor Kurira upoznat sa slučajem. Kako saznajemo, na teren je izašla i ekipa Hitne pomoći. - Međutim, druga verzija ovog događaja je da nikakva bomba nije eksplodirala, već da je reč o petardama. Ipak, šta se tačno desilo, biće utvrđeno istragom - rekao je naš sagovornik.

J. R. - B. T.

Meštani ogorčeni

Zar na praznik da se svađaju i tuku?!

Meštani sela kod Leskovca šokirani su napadom na komšije.

- Porodica I. D. mirna je i povučena. Bave se poljoprivredom. Nikada nisu bili incidentni, i ovo je prvi put da im se tako nešto desilo - kaže komšija, dok drugi dodaje:

- Sve se može rešiti pričom i preko suda. Pa i da je istina da su dužni, zar se dug naplaćuje batinama i maltretiranjem?! Sramota je na ovako veliku slavu da se narod svađa i tuče.

D. Marinković - B. Travica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja