ODREĐEN PRITVOR BAHATOM VOZAČU AUDIJA: Pokosio dečaka (12) i oca troje dece, a pred tužiocem ćutao i plakao
Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić, Instagram

na predlog tužilaštva

ODREĐEN PRITVOR BAHATOM VOZAČU AUDIJA: Pokosio dečaka (12) i oca troje dece, a pred tužiocem ćutao i plakao

Crna Hronika -

Devetnaestogodišnji Nemanja S. koji je 4. januara izazvao tešku saobraćajnu nesreću na Bulevaru Medijana u Nišu, kada su su stradale dve osobe, saslušan je danas pred Osnovnim javnim tužilaštvom i njemu je određen pritvor od 30 dana.

Njemu se na teret stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena maksimalna kazna od osam godina.

- Osumnjičeni je iskoristio svoje zakonsko pravo i pred tužilaštvom se branio ćutanjem. Predložili smo određivanje pritvora - saopštio je Ivan Marković, portparol Osnovnog javnog tužilaštva.

Nakon saslušanja kod tužioca, N. S. je priveden sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu, koji mu je na predlog tužilaštva, odredio pritvor do 30 dana.

Kako se saznaje, pritvor mu je određen radi sprečavanja uticaja na svedoke i uznemirenja javnosti što može uticati na nesmetano vođenje krivičnog postupka.

N.S. se pred tužilaštvom branio ćutanjem, a kako se saznaje, sve vreme dok je bio u sudu, je plakao.

Beograđanin je kobne noći oko 20.40 sati vozilom "audi" beogradskih tablica, krećući se Bulevarom Medijana iz pravca tržnog centra "Stop Šop" usled velike brzine i vlažnog kolovoza, proklizao i prešao na trotoar kojim su se u tom trenutku kretali dvanaestogodišnji Andrej Prekljušaj, Dejan Ilić star četrdesetosam godina i njegov prijatelj Dragan Ognjanović.

"Audi" je najpre udario mališana koji je od siline udarca odbačen preko ograde u dvorište niškog vodovoda, a zatim nastavio da se kreće bočno pokosivši Dejana Ilića dok je Ognjanović izbegao smrt.

Ustanovljeno je da vozač "audija" nije imao alkohola u krvi u trenutku nesreće.

N. S, inače Beograđanin, u Nišu je boravio kod rođaka povodom novogodišnjih praznika.

(Kurir.rs/ Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja