TREBA LI NAM STROŽA KAZNA OD DOŽIVOTNE ROBIJE? JURIĆ UVEREN: Smrtna kazna bi samo nastavila krug zla (KURIR TELEVIZIJA)

Crna Hronika -

Ninoslav Jovanović iz Malče prvi je i jedini osuđenik na doživotnu robiju, najstrožu kaznu u Srbiji koja je od 2019. godine propisana za najgore zločince. Da je ova vrsta kazne gora i od smrtne presude, slažu se i inicijator za uvođenje doživotne robije Igor Jurić, ali i najpoznatiji osuđenik na smrt u našoj državi, Vučko Manojlović.

Za njega, koji je pomilovan nakon što je iza rešetaka proveo pune 33 godine, od toga četiri u samici i lancima, daleko je lepše biti u grobu, nego u zatvoru. "Kada mi je smrtna kazna zamenjena robijom od 40 godina, to me nije nimalo obradovalo. Naprotiv, smatrao sam da sam još teže kažnjen, dugogodišnja robija je mnogo gora od smrti, jer ste svesni šta vam je sve uskraćeno.

Doživotna robija, koja vas ostavlja bez nade da ćete ikada više biti slobodan čovek je najgora kazna, malo je onih koji to mogu izdržati a da ne pokušaju da sebi prekrate muke", ubeđen je Manojlović.

Otac svirepo ubijene Tijane Jurić saglasan je:

"To jeste prava, represivna mera kojom se dobro ukazuje kakve će biti posledice za ljude koje počine najteža krivična dela. Ljudi poput mene i porodica koje su doživeli slične tragedije, a samim tim i institucije, ne bi ništa rešile kada bi uvele smrtnu kaznu i čini mi se da bi se tada taj krug zla nastavio", zaključuje Jurić.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track