BRANIĆE SE U DALJEM POSTUPKU SA SLOBODE: Prekršio uslovnu, drogiran izazvao udes i smrt vozača GSP-a, ali još ne ide u zatvor
Foto: Ana Paunković

presuda nije pravosnažna

BRANIĆE SE U DALJEM POSTUPKU SA SLOBODE: Prekršio uslovnu, drogiran izazvao udes i smrt vozača GSP-a, ali još ne ide u zatvor

Crna Hronika -

Viši sud u Beogradu osudio je 2. novembra 2001. na jedinstvanu kaznu od tri godine i tri meseca zatvora Adama Rakočevića (22) zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je u februaru poginuo vozač autobusa GSP Bojan Perač (31) i nedozvoljenog držanja droge, a uračunao mu je i raniju kaznu kućnog zatvora koju je prekršio.

Rakočeviću je sud ukinuo i pritvor, pa će se u daljem toku postupka braniti sa slobode, a ova odluka izazvala je dosta komentara na društveni mrežama

Bojan Perać, vozač, Ulica Cara Dušana, poginuo, GSP, Zemun, saobraćajna nesreća, saobraćajka
foto: Printscreen Facebook/Vozači tramvaja i ostalo GSP osoblje, Printscreen/ Facebook

- Prilikom objavljivanja presude prema okrivljenom A. R, dana 2. 11. 2020. godine, postupajuće veće je donelo i rešenje kojim se prema okrivljenom pritvor ukida. Navedeno rešenje postalo je pravnosnažno dana 30. 11. 2020.godine kada je Apelacioni sud u Beogradu potvrdio napred navedenu odluku o ukidanju pritvora - rečeno je u Višem sudu u Beogradu, navodi Telegraf.rs.

Međutim, presuda koja je izrečena još nije pravosnažna, a tek kada to postane, Rakočević će biti upućen na izdržavanje kazne.

U trenutku nesreće u krvi je imao marihuanu, a na uviđaju je u njegovom "pežou" pronađena i jedna kesica istog narkotika.

U jedinstvenu kaznu mu je i uračunata i kazna od 6 meseci kućnog zatvora zbog nezakonitog držanja pištolja, a koju je on prekršio kada je izašao napolje i izazvao udes.

Izrečena mu je i zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije od pet godina koja će početi da se izvršava nakon što izdrži zatvorsku kaznu.

Treba napomenuti da je reč o nezapamćenoj tragediji u kojoj je zbog izletanja privatnog automobila usledio udes dva gradska autobusa, što je dovelo do smrti vozača GSP-a Bojana Perača i povrede još dva putnika.

sahrana, Bojan Perać, vozač autobusa
foto: Ana Paunković

Rakočević. je kobnog jutra prošao na crveno svetlo, uključujući se iz Tršćanske ulice u Ulicu cara Dušana i tom prilikom udario u autobus na liniji 45. Vozilo je od siline udara skrenulo sa putanje i direktno se sudarilo sa GSP-ovim autobusom na liniji 15, koje se iz garaže uključivalo u saobraćaj.

Perač je poginuo nedaleko od svoje kuće, jer je živeo sa porodicom u Zemunu.

Adam Rakočević je, inače, imao privremenu vozačku dozvolu i nije smeo da vozi između 23.00 i šest časova ujutro.

(Kurir.rs/Telegraf.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track