KOD SEBE IMAO FOTOGRAFIJU OSOBE KOJU JE TREBALO DA UBIJE: Novi detalji istrage nakon hapšenja osumnjičenog za likvidaciju Šarca
Foto: Kurir

imao lažna dokumenta

KOD SEBE IMAO FOTOGRAFIJU OSOBE KOJU JE TREBALO DA UBIJE: Novi detalji istrage nakon hapšenja osumnjičenog za likvidaciju Šarca

Crna Hronika -

Lazar Ilić iz Kraljeva, koji je osumnjičen za ubistvo Aleksandra Šarca Tržnom centru Ušće, juče je uhapšen u Budvi zbog sumnje da je pripremao likvidaciju bezbednosno interesantne osobe iz te opštine, saopšteno je Vijestima iz više nezvaničnih izvora.

- Kod njega je pronađena fotografija osobe koju je navodno planirao da likvidira. Ubistvo osobe sa fotografije i ranije je pripremano - rekao je izvor iz policije.

Prema istim informacijama Ilić je uhapšen tokom velike policijske akcije u nakon što je desetak policijskih automobila blokiralo kvart oko zgrade "Sunca" nedaleko od gradskog groblja...

Izvori Vijesti tvrde da su policajci juče dugo utvrđivali njegov identitet jer je kod sebe imao lažna dokumenta. Drugi sagovornik crnogorskog dnevnika tvrdi da je Ilić lišen slobode isključivo po poternici iz Srbije.

Akcijom hapšenja rukovođeno je iz Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije uz pomoć pripadnika kriminalističke policije Budva.

Opština je puna dva sata bila pod blokadom, a policijska patrola kontrolisala je sve automobile na ulazu u grad kod hotela "Park" dok je druga bila na zaobilaznici.

Ilića policija u Srbiji sumnjiči da je u oktobru 2020. godine u Beogradu iz vatrenog oružja usmrtio Aleksandra Šarca.

Napadač je u Šarca pucao iz pištolja na kojem je bio prigušivač. Oružje je tokom bekstva bacio u žbunje ispred tržnog centra gde su ga policajci pronašli.

(Kurir.rs/Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track