Ovo je ubica dva dečaka!

Ima li dovoljno velike kazne

Ovo je ubica dva dečaka!

Crna Hronika -
Ivan J. (24) osumnjičen da je pregazio braću Vladimira (11) i Mihajla Danojlića (5), koji su juče sahranjeni kod Bogatića

ŠABAC - Anđeli naši, vratite se kući!Ovako su, uz otvorene kovčege, rodbina i prijatelji dozivali Vladimira Danojlića (11) i njegovog brata Mihajla (5), koje je u sredu u selu Glogovac kod Bogatića ubio pijani vozač Ivan J. (24), njihov komšija i rođak!- Deco moja, ustanite da baka legne! Vratite se da vas gajim, da mi život ponovo ima smisla! Vratite se, oči bakine - neutešno je ponavljala baba Grozdana.Majka Marina sedela je u dvorištu i drhtala, dok su je rođaci polivali vodom.- Kako da izdržim, kako da preživim, recite mi - neprestano je ponavljala nesrećna majka. Nekoliko minuta kasnije pala je u nesvest.- Lekari su joj već desetak puta ukazivali pomoć! Kako se povrati, ponovo se onesvesti. Marina ovo ne može da preživi - priča kroz suze njena sestra.U kuću porodice Danojlić juče su došli gotovo svi meštani Glogovca. Gušeći se u suzama, jedan po jedan, tiho su izlazili iz sobe u kojoj su bila tela dva brata.- Mama, mamice, kaži mi da će Vlada da se vrati - ponavljao je jedan od Vladimirovih drugova iz razreda.Njih dvadesetak došlo je s roditeljima da se oprosti od Vlade i Mikija.- Vlada je bio moj najbolji drug! Sve smo delili, i užinu i domaće zadatke - rekao je mali Marko.Posle opela u kući, nekoliko stotina ljudi krenulo je ka groblju. Uz rodbinu, na čelu tužne kolone bili su Vladini drugari. Majka Marina pokušala je da krene s njima, ali joj je pozlilo, ponovo se onesvestila i lekari su opet intervenisali. Nakon samo nekoliko stotina metara od porodične kuće, povorka je stigla na mesno groblje, gde su Vladimir i Mihajlo sahranjeni. Uz jecaje i neutešno dozivanje, dva mala bela kovčega spuštena su u raku.

Očajna porodica pored dva mala, bela kovčega
Očajna porodica pored dva mala, bela kovčega

Mihajlo (5) i Vladimir (11)
Mihajlo (5) i Vladimir (11)

Majka nije imala snage da prisustvuje sahrani
Majka nije imala snage da prisustvuje sahrani

Steva Danojlić
Steva Danojlić

Majka ubice: Kako ovo da preživim?!Na samo pola kilometra od doma porodice Danojlić nalazi se kuća Ivana J., vozača osumnjičenog da je, vozeći svoj automobil prebrzo, sa 1,4 promila alkohola u krvi, ubio dva dečaka. Ispred kapije sede Ivanovi deda, otac i majka. Sve troje plaču.- Ceo dan sam na lekovima. Hteli smo da idemo na sahranu, ali nismo imali snage. Šta da im kažemo?! Kako ovo da objasnimo - priča Ivanova majka.- Moj sin je ubilo dva nevina deteta! Ne znam kako to da preživim. Najgore je što znam da ni moj sin neće moći da se nosi s tim! Znam da bi on sad sebi život oduzeo, samo da može. Pa, on nikad ni mrava nije zgazio. Eto, od sudbine se ne može pobeći. Mog Ivana je u sredu drug molio da ostanu još malo zajedno, ali on nije hteo i seo je u kola. Eto, đavo ga je vukao, sve je ovo sam đavo zamutio - priča žena.Otac još ne zna da su mu sinovi mrtviSteva Danojlić, otac dvojice nastradalih mališana, i sam je povređen u teškoj nesreći, ali lekari procenjuju da je van životne opasnosti. Ipak, osoblje šabačke bolnice najviše brine za njegovo psihičko stanje.- Konsultovali smo se s psihijatrom, koji je nekoliko puta razgovarao sa Stevom. Preporuka je da mu tek kasnije saopštimo da su mu sinovi poginuli - rekao je jedan od lekara šabačke bolnice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track