NAZIRE SE KRAJ LJUBAVNE DRAME U NIŠU: Tužilaštvo traži deset godina zatvora za Nišliju zbog pokušaja ubistva Beograđanina
Foto: M. S.

više tužilaštvo u nišu

NAZIRE SE KRAJ LJUBAVNE DRAME U NIŠU: Tužilaštvo traži deset godina zatvora za Nišliju zbog pokušaja ubistva Beograđanina

Crna Hronika -

Ivici Mikiću (34) iz Niša preti višegodišnja robija zbog pokušaja ubistva Nenada Mitrovića (38) iz Beograda jer je Više tužilaštvo zatražilo danas na ročištu tokom završne reči da mu se odredi zatvor u trajanju od deset godina i jednog meseca.

Na drugoj strani, advokatica odbrane Sandra Rajković zatražila je da se on oslobodi ovog krivičnog dela i da se eventualno osudi za nanošenje teških telesnih povreda u stanju jake razdraživosti.

Prema ranijim svedočenjima, ova ljubavna drama je počela tako što se Aleksandra P. L. (43) zabavljala sa Mitrovićem pune dve godine. U poslednje vreme su bili u lošim odnosima tako da je stupila u neku vrstu veze sa Mikićem. Mikić se kleo u sudnici da ga je Aleksandra zvala tog dana nekoliko puta, ali je i rekao da je pre toga pio nekoliko časova sa jednim prijateljem. Ivica je tog dana 24. februara prošle godine došao u stan Aleksandre P. L., a Mitrović je bio u spavaćoj sobi.

Potom je Mikić dva ili tri puta šutnuo vrata tražeći da Mitrović izađe, kada se dogodio verbalni sukob, a psovke su pljuštale među dvojicom muškaraca dok je Aleksandra stalaja između njih. Mikić je zamahivao nekom vrstom malog noža i ubo Mitrovića koji je nakon toga, onako okrvavljen trčao do Kliničkog centra i na kapiji pao u nesvest.

- Tražimo da se optuženom za ubistvo u pokušaju izrekne kazna zatvora od najmanje deset godina i jedan mesec jer je višestruki povratnik, kao i da mu se produži pritvor do pravosnažnosti presude. Takođe, tražimo da se optuženi Mikić obaveže da plati sudske troškove u iznosu od 305.000 dinara – kazao je zamenik VJT Aleksandar Kaličanin u završnoj reči.

Rajkovićeva je po službenoj dužnosti zatražila u završnoj reči da ne bude osuđen za pokušaj ubistva jer, navela je ona, nije dokazano da je izvršio ovo krivično delo.

- Mikić nije imao umišljaj da ubije Mitrovića. On je bio u stanju jake razdraženosti zbog konstantnog vređanja i omalovažavanja koje je trpeo od oštećenog. Njemu može da se sudi jedino za nanošenje teških telesnih povreda. Ako sud ostaje na stanovištu da je izvršio pokušaj ubistva, molimo da prilikom izricanja kazne uzme u obzir olakšavajuće okolnosti, prvenstveno iskreno kajanje optuženog i da mu izrekne blažu kaznu – kazala je Mikićeva advokatica.

Mikić je u završnoj reči ponovio da se kaje što je umalo ubio suparnika rekavši da su to bili delići sekunde.

Izricanje presude je zakazano za 5. februar.

(Kurir.rs/ M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track