BRANKA I MILJA IZ OBRENOVCA OSTAJU U PRITVORU: Majka i ćerka pod istragom za bacanje novorođenčeta u kontejner
Foto: Profimedia

IZA REŠETAKA OD 23. DECEMBRA

BRANKA I MILJA IZ OBRENOVCA OSTAJU U PRITVORU: Majka i ćerka pod istragom za bacanje novorođenčeta u kontejner

Crna Hronika -

Branki P. (61) iz Obrenovca, koja se tereti za pokušaj teškog ubistva tek rođenog unučeta, devojčice koja je srećom pronađena živa u kontejneru u tamošnjem naselju Rojkovac, za još 30 dana produžen je pritvor u kojem je od hapšenja, 23. decembra prošle godine.

Ovu vest su potvrdili iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, dodajući da je sada pritvor određen i njenoj ćerki Milji P. (23), koja je optužila majku da joj je bebu bacila u kontejner.

Pritvor im je određen kako boravkom na slobodi ne bi uticale na svedoke, ponovile ili dovršile započeto krivično delo, ali i zbog velikog uznemirenja javnosti do kojeg je došlo.

Kako smo već pisali, Branka P. je posle hapšenja, u policiji negirala da je bacila tek rođenu unuku u kontejner. Nju je za ovo delo prijavila ćerka Milja P. (23) koja se krišom porodila u roditeljskom stanu, da bi nakon nastalih komplikacija, hitno bila prevezena u bolnicu, gde je bila na lečenju. Nakon toga, i ona je uhapšena i sad je u pritvoru, a njena beba je zbrinuta i na sigurnom je. Branka P. je i u tužilaštvu tvrdila da nije ona odgovorna za pokušaj ubistva unučeta, nego ćerka.

"Moja mama nije bacila unuče u kontejner. To tvrdim sa sigurnošću, jer je celog života pomagala starima i deci. Nažalost, sumnjam da je to uradila moja sestra Milja", rekla je Brankina druga ćerka Nataša P.

Rajko P., suprug Branke P. i otac Milje P. ništa nije znao sve dok se na vratima porodičnog stana nije pojavila policija, koja je uhapsila njegovu suprugu i Hitna pomoć, koja je odvezla ćerku Milju u bolnicu. Nakon toga, saznao je i za tek rođenu unuku, koju je iz kontejnera izvadila i spasla Katarina Ilić, mlada policajka iz Obrenovca.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track