KO JE VELJA NEVOLJA: Bio umešan u ubistvo karatiste pa oslobođen! Dijana Hrkalović ga pokrivala a sada je ponovo priveden
Foto: Zorana Jevtić

Veljko belivuk

KO JE VELJA NEVOLJA: Bio umešan u ubistvo karatiste pa oslobođen! Dijana Hrkalović ga pokrivala a sada je ponovo priveden

Crna Hronika -

Veljko Belivuk (36) poznatiji kao Velja Nevolja, koji je danas priveden zajedno sa Markom Miljkovićem na beogradskom aerodromu, jedan je od vođa navijača "Partizana", tačnije podgrupe "Janjičari", a policijskim organima reda poznat je godinama unazad.

Ali krenimo redom...

Sem što je poznat po veoma nasilničkom ponašanju, 2017. godine bio je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Vlastimira Miloševića 30. januara te godine u centru Beograda.

U slučaju ubistva Vlastimira Miloševića ublaženo je krivično delo za koje je optužen, pa je umesto kao izvršilac, kako je od početka istrage sumnjičen, optužnicom označen kao pomagač N. N. ubici.

Sumnja se da mu je upravo bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijana Hrkalovića pomogla da 2018. bude oslobođen za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića. Kako izvor Kurira otkriva, operativnim radom koji je sprovođen nad Belivukom istražitelji su otkrili da je Hrkalovićeva, pred zločin koji se dogodio u centru Beograda 30. januara 2017. godine, poslala poruku Belivuku u kojoj je pisalo: "Oni ili mi".

Beton Hala, Veljko Belivuk, Velja Nevolja
foto: Ana Paunković, Zorana Jevtić

Protiv Belivuka je bila podneta krivična prijava zbog sumnje da je bio umešan u demoliranje kafića Aleksandra Vavića, jednog od vođa Partizanove navijačke grupe Alkatraz. Tužilaštvo je, međutim, odbacilo krivičnu prijavu.

Prva pravosnažna presuda Belivuku skorog je datuma: u martu 2016. godine Apelacioni sud mu je potvrdio kaznu od pet meseci i 15 dana zatvora zbog napada na dvojicu maloletnika na splavu "Blejvoč" u oktobru 2007. godine.

Belivuk je osuđen za nanošenje teških telesnih povreda B. M. Iste noći, u butinu je hicima iz pištolja ranjen i prijatelj B.M., D. D. Tužilaštvo je Nevolju prvobitno teretilo da je udario pištoljem po glavi B.M, oborio ga i nastavio da ga udara metalnom barskom stolicom, nakon čega je zapucao u pravcu Ds D. i ranio ga. Sukob je kvalifikovan kao ubistvo u pokušaju. Ipak, nakon što su oštećeni promenili iskaze, a optužba za posedovanje oružja zastarela, sud je Belivuku sudio jedino za nanošenje teških telesnih povreda. Za to je i osuđen prvostepeno 2015., i pravosnažno 2016 godine.

Dijana Hrkalović
foto: Zorana Jevtić

Iste godine, svega mesec dana nakon presude Apelacionog suda, Belivuk je bio akter napada na Božu Kumburovića i Nebojšu Petkovića, članove obezbeđenja bivšeg direktora FK "Partizan" Miloša Vazuru.

Belivuk je bio jedan od najbližih prijatelja ubijenog vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi, čija je venčana kuma na venčanju, navodno, trebalo da bude upravo Dijana Hrkalović. Ubijeni Vlastimir Milošević navodno je bio u sukobu sa Stankovićevom ekipom. Stanković je likvidiran u oktobru 2016. godine u blizini Okružnog zatvora nakon što je u društvu Belivuka završio trening u teretani.

- Da je imao kontakte u policiji, svedoči i to da su u Belivukovom telefonu, koji je otvoren, pronađene poruke sa izvesnim Vučkom, a sumnja se da je reč o tadašnjem pripadniku Žandarmerije, s kojim je Hrkalovićeva, u vreme kada je Belivuk uhapšen, bila u bliskim odnosima - dodaje on i otkriva da je u jednoj poruci pisalo: "Ti ne idi u Pančevo ni kao turista, ona žena mi je je*ala mamu što sam mimo nje zvao načelnika", a da se još tada sumnjalo da je "žena" upravo Dijana Hrkalović.

Podsetimo, Belivuk i Miljković su doputovali iz Crne Gore, gde su prema informacijama bezbednosnih službi Crne Gore bili gosti Radoja Zvicera na slavi Jovanjdan, navodno, jednog od vođa "kavačkog klana".

Nedavno je, tačnije 22. januara ove godine, uprava policije Crne Gore u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom te zemlje navodno sprečila planiranje ubistva Belivuka. Likvidacija je navodno trebalo da bude izvršena na aerodromu Tivtu, ali je policija osujetila plan kriminalne grupe.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja