SAČEKUŠA ISPRED SUPERMARKETA: Skoletovom sinu ispaljena dva metka u glavu, napad pripreman dugo
Foto: Printscreen Facebook, Kurir

UBISTVO

SAČEKUŠA ISPRED SUPERMARKETA: Skoletovom sinu ispaljena dva metka u glavu, napad pripreman dugo

Crna Hronika -

Zoran Uskoković (22) čiji se pokojni otac dovodio u vezu sa likvidacijom Željka Ražnatovića Arkana 2000. godine, upucan nasred ulice na Kanarevom brdu, ubica pobegao

Zoran Uskoković (22) iz Beograda sin pokojnog Zorana Uskokovića Skoleta koji se dovodio se u vezu sa likvidacijom Željka Ražnatovića Arkana 2000.odine, ubijen je u Borskoj ulici na Kanarevom Brdu.

Zoran Uskoković Skole, Skole
foto: Privatna Arhiva

Nepoznati napadač sačekao je žrtvu da izađe iz autommobila i kada je krenuo prema zgradi, prišao mu je i pucao u glavu. Mladić je na mestu ostao mrtav, a napadač je pobegao. Kako saznajemo, Uskoković koji je inače imao samo dve godine kada mu je otac ubijen, upucan je u petak oko 23,30 časova.

mesto bistva mlađeg uskokovića
mesto bistva mlađeg uskokovićafoto: Ana Paunković

Nema dosije

- Kamera koja je postavljena na zgradi lokala zabeležila je napad. Na snimku se vidi kako je Uskoković parkirao „audi“, izašao iz njega i otišao ka prolazu između zgrada iza jednog supermarketa. U jednom trenutku prišao mu je napadač, koji ga je, kako se pretpostavlja, tu čekao. Mimoišli su se i napadač je tada izvadio pištolj i pucao mladiću u glavu. Teško povređeni mladić je pao, a napadač je pobegao. Na mestu pucnjave su pronađene dve čaure pa se pretpostavlja da je ubica dva puta pucao u glavu. Koliko je tačno metaka pogodilo žrtvu, biće utvrđeno obdukcijom - objašnjava izvor Kurira upoznat sa istragom.

ubijen, Borska, Miljakovac, Zoran Uskokovic Skole, Zoran S.
foto: Ana Paunković

On kaže da su telo ujutru pronašli zaposleni u supermarketu koji su došli na posao.

- Motiv ovog brutalnog ubistva nije poznat jer, prema dosadašnjim informacijama, ubijeni mladić nije imao dosije u policiji. Njegov otac je u kriminalnim krugovima dovođen u vezu sa Arkanovim ubistvom, ali to se dogodilo pre više od dve decenije. I Skole je ubijen. Ipak, ispitaće se da li je možda u pitanju osveta - rekao je naš sagovornik upoznat sa slučajem.

Željko Ražnatović Arkan
foto: EPA

Prema njegovim rečima, sumnja se da je ovo ubistvo dugo planirano.

- U blizini mesta gde je Uskoković ubijen žive njegova majka i očuh. On je verovatno dolazio kod njih u posetu, te se pretpostavlja da je neko vreme praćen - rekao je naš sagovornik. Na mestu gde se ubistvo desilo nekoliko stati je trajao uviđaj.

Vadim prangije

Inače, Zoran Uskoković je objavljivao fotografije i poruke na društvenim mrežama, među kojima su: „Vadim prangije nekog ću da roknem, ulice vole svoju decu, umoran od noći, slomljen od života“, a na njegovom profilu se navodi i da je trenirao kik-boks.

Imao samo dve godine kada mu je ubijen otac Zoran Uskoković
Imao samo dve godine kada mu je ubijen otac Zoran Uskokovićfoto: Printscreen Facebook

Komšije su bile u šoku, najviše zbog toga što je ugašen još jedan mladi život.

- Komšinica je čula pucnje pola sata pre ponoći. Nije obraćala pažnju jer je mislila da je reč o petardama, tek smo kasnije saznali da se desilo ubistvo. Tog mladića ne poznajem, ali mi je iskreno žao jer je mlad. Ono što nas brine jeste da čovek više ne može da izađe na ulicu, a da ne pomisli da može svašta da se desi. Pre nekog vremena u obližnji kafić je ispaljena zolja. Kao da smo se vratili u vreme kauboja - priča ogorčena stanarka.

Skole likvidiran u filmskoj poteri

„ZEMUNCI“ MU NISU OPROSTILI ARKANA

Otac ubijenog Zorana, kontroverzni biznismen Zoran Uskoković Skole i navodni vođa miljakovačke ekipe, dovodio se u vezu sa ubistvom Željka Ražnatovića Arkana 2000. godine u hotelu „Interkontinental“.

Uskoković je ubijen 27. aprila 2000. u filmskoj poteri, a u vatrenom okršaju s njim je poginuo i njegov telohranitelj, policajac Miloš Stevanović. Skole je, kako se verovalo, platio životom to što su pripadnici zloglasnog zemunskog klana njega smatrali jednim od organizatora ubistva Arkana. Mnogi žestoki momci iz tog vremena kažu da se radilo o osveti.

- To oko Arkana „zemuci“ nisu praštali nikom - rekao je svojevremeno Zoran Branković Lepi.

Zoran Uskokovic je 1992. bio osumnjičen za učešće u ubistvu Branislava Perovića, inspektora Trećeg odeljenja, u kafiću „Bakardi“. Tokom sudskog postupka Skole je bio u zatvoru jer se sumnjalo da je upravo on ubio inspektora. Ipak, na kraju na dugogodišnje zatvorske kazne osuđeni su Zoraja i Jakšić, dok je Uskoković oslobođen. O Skoletu se govorilo i kao o čoveku koji je umešao prste u još dva policijska ubistva.

Skole negirao umešanost

PRVI SAM NAZVAO CECU, A DAO SAM I ČITULJU

Svetlana Ražnatović
foto: Dragana Udovičić

Zoran Uskoković Skole je mesec dana pred smrt negirao da ima bilo kakve veze s Arkanovim ubistvom:

- Imali smo zajedničke poslove, bili smo dobri prijatelji. Kada je Arkan ubijen, zvao sam Cecu da izjavim saučešće i dao čitulju. Niko od uhapšenih za ubistvo me nije pomenuo, niti su me tražili iz policije.

Bomba na Ceraku

SAMO SKOLETOVI PROZORI NISU POPUCALI

Uskokovići su ranije živeli na Ceraku, a prema pričama bivših komšija, Zoran je imao samo dve godine kada mu je otac ubijen, u aprilu 2000. godine.

- Često su šetali malog Zorana po kraju. Zoran ima majku i stariju sestru. Skole je važio za žestokog momka. Nekoliko dana pre njegovog ubistva na ulazna vrata zgrade bila je postavljena bomba. U strahovitoj eksploziji svi prozori na zgradi su tada popucali, ali ne i na Skoletovom stanu, jer je imao neka specijalna stakla, možda i blindirana. Srećom, tada niko nije povređen. Skole je ubrzo i ubijen, a njegova porodica se odselila - pričaju bivše komšije.

(Kurir.rs/ Ekipa Kurira/ Foto: Kurir, Facebook,)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track