SUĐENJE UBICI S TVITERA PONOVO ODLOŽENO: Odbrana tek u petak tražila veštaka, nije bilo vremena da se upozna sa predmetom
Foto: Sonja Spasić, Printscreen Instagram, Privatna Arhiva

ročište odloženo za 8. februar

SUĐENJE UBICI S TVITERA PONOVO ODLOŽENO: Odbrana tek u petak tražila veštaka, nije bilo vremena da se upozna sa predmetom

Crna Hronika -

U Višem sudu u Beogradu danas je trebalo da se, ispitivanjem novih svedoka, nastavi suđenje Neđeljku Đuroviću (31), koji se tereti da je 27. januara 2019. godine ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu ubio studenta Miloša Mileusnića (24).

Ročište je odloženo za 8. februar sati jer je odbrana Đurovića tek u petak, 29. januara, angažovala specijalistu sudske medicine Tatjanu Popovic Lončar, koja je trebalo da prisustvuje danasnjem suđenju.

Na današnjem ročištu trebalo je da govori veštak sudske medicine koji je veštačio povrede. S obzirom na to da nije imala vremena da se upozna sa spisima i predmetom, a nije imala ni punomoćje okrivljenog, odbrana je zamolila za pomeranje ročišta za nekoliko dana.

Miloš Mileusnić
foto: Facebook

Sudija je danas pitala Đurovića da li se slaže da Tatjana Popovic Lončar bude angažovana, on se složio i na taj način joj dao punomoćje.

Na prethodnom glavnom pretresu, održanom 18. januara, svedočili su policajci Marko Kosanović i Nebojša Pavić, koji su išli da obezbeđuju lice mesta prilikom pronalaska noža kojim je ubijen Miloš Mileusnić. Obojica policajaca su istakla da Đurović ni u jednom trenutku nije dotakao nož, a što je on tvrdio u svojoj odbrani.

Podsetimo, optuženi je rekao da su mu rekli da mora da se slika sa nožem, tada je čučnuo, uzeo sečivo, a onda je, navodno, čuo glas policajca sa svoje leve strane kako viče da ga ne dira i da ga spusti.

Optuženi Ðurović je u februaru prošle godine, na početku suđenja, negirao da je 27. januara 2019. godine rano ujutru nasmrt izbo nožem Mileusnića, koji je od zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije.

Miloš Mileusnić, otac Miloša Mileusnića
foto: Kurir/Jelena Ivić

On se optužnicom Višeg javnog tužilaštva tereti za krivično delo teško ubistvo na podmukao način, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Početkom jula prošle godine na suđenju, veštak koji je veštačio DNK tragove na nožu kojim je usmrćen Mileusnić,student iz Čačka, izneo je mišljenje da je na dršci noža pronađen DNK trag optuženog Ðurovića, dok je na sečivu pronađen trag Miloševe krvi.

Đurović je uhapšen ubrzo nakon zločina i od tada je u pritvoru.

Prema pisanju medija, Đurović je iz imućne porodice iz Požarevca, ali godinama živi u Beogradu, gde su mu roditelji kupili stan.

(Kurir.rs/ Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track