KRIJUMČARIO MIGRANTE! Uhapšen državljanin Pakistana koji je pokušao da prošvercuje ljude u gepeku očevog mercedesa!
Foto: Kurir, Ilustracija

tužilaštvo za organizovani kriminal

KRIJUMČARIO MIGRANTE! Uhapšen državljanin Pakistana koji je pokušao da prošvercuje ljude u gepeku očevog mercedesa!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Tužilaštvo za organizovani kriminal, u saradnji sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala i Bezbednosno informativnom agencijom, privelo je državljanina Pakistana zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelazak državne ganice i krijumčarenje ljudi.

- Osumnjičeni je na graničnom prelazu Horgoš na izlazu iz Republike Srbije prema Republici Mađarskoj pokušao da omogući drugim licima nedozvoljen prelazak granice Republike Srbije od Beograda do graničnog prelaza Horgoš - saopštilo između ostalog Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Iz ambasade Pakistana u Beogradu su demantovali da je u ovome učestvovalo diplomatsko vozilo ambasade Pakistana u Bukureštu niti sin ambasadora te da nisu učestvovali u takvoj aktivnosti, kako je bilo navedeno..

Osumnjičeni je , kako se sumnja, migrantima je obećao da će uspeti iz Srbije da ih prebaci u Evropsku uniju, odnosno u Mađarsku.

- Predali su mu novac i on se nakon toga uputio svojim automobilom u pravcu prelaza Horgoš, prema Mađarskoj, gde je kontrolom policijskih službenika na graničnom prelazu ustanovljeno da su u prtlažniku skiveni migranti - navodi tužilaštvo.

Osumnjičenom je određeno policijsko zadržavanje i on je uz krivičnu prijavu sproveden u Više javno tužilaštvo u Subotici.

.

(Kurir.rs/ J. S./foto MUP RS, Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track