UHAPŠEN VOZAČ KOLUVIJE OPTUŽENOG VLASNIKA PLANTAŽE MARIHUANE JOVANJICA: Pao sa članovima HEROINSKE NARKO BANDE!
Foto: MUP

U akciji MUP i DEA uhapšena narko-banda sa 22 kilograma heroina

UHAPŠEN VOZAČ KOLUVIJE OPTUŽENOG VLASNIKA PLANTAŽE MARIHUANE JOVANJICA: Pao sa članovima HEROINSKE NARKO BANDE!

Crna Hronika -


Pripadnici MUP u saradnji s Tužilaštvom za organizovani kriminal, američkom agencijom DEA i bugarskom policijom, zaplenili su 22 kilograma heroina, vrednog oko 260.000 evra, i uhapsili sedam članova organizovane kriminalne grupe.

U Srbiji su, kako je saopštila policija, uhapšeni M. S. (37) iz Niša i Miloš T. (46) iz Čajetine, koji je, kako Kurir saznaje, bio vozač vlasnika poljoprivrednog dobra „Jovanjica“ Predraga Koluvije. U slučaju „Jovanjica“ Miloš T. se sumnjiči za falsifikovanje isprave i brani se sa slobode.

Miloš T. je inače bio za volanom “audija” u trenutku kada su beogradski inspektori uhapsili njega i Koluviju, nakon što su ih zaustavili zbog saobraćajnog prekršaja na auto-putu Beograd Niš, u blizini Velike Plane, a potom i razotkrili šta se krije iza imanja za proizvodnju organske hrane.

Njegovo ime se pominje i u drugoj optužnici u slučaju Jovanjica, kojom su obuhvaćeni pripadnici bezbedonsosnih službi, odnosno članovi obezbeđenja ove narko-plantaže, a koju je nedavno podiglo Tužilaštvo za organizovani kriminal.

- Istovremeno, u Bugarskoj su uhapšeni srpski državljanin Ž. M. (40), za kog se sumnja da je vođa kriminalne grupe, i četvorica bugarskih državljana. Kod njih je zaplenjeno 20 kilograma heroina. Kako se sumnja, ova grupa je, tokom prošle i ove godine, krijumčarila heroin iz Turske, koji je potom prodavala u Bugarskoj, SAD i Srbiji - navodi se u saopštenju MUP.

Kako prenosi bugarski Bntnjuz, istražitelji iz te države sumnjaju da je zaplenjen samo deo pošiljke koji je iz Turske putovao preko Bugarske i zemalja zapadne Evrope do SAD.

- Do sada nismo imali ovakav kanal šverca droge. Droga je iz Turske prebacivana kamionima koji su se bavili međunarodnim transportom, preko kopnenih granica - izjavio je Ljubomir Janev, direktor bugarske direkcije za borbu protiv organizovanog kriminala. Prema informacijama bugarskih medija, jedan od uhapšenih je poznat odranije, pošto je preživeo pucnjavu 2007.

Kurir / J. S.

Foto: MUP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track