OVO JE 5 NAJPOZNATIJIH SRPSKIH PODVODAČA: Među njima su i dve madam, SVI IH ZNAMO
Foto: Facebook Printscreen, Damir Dervišagić, Marina Lopičić, Ana Paunković

KURIR ISTRAŽIVANJE

OVO JE 5 NAJPOZNATIJIH SRPSKIH PODVODAČA: Među njima su i dve madam, SVI IH ZNAMO

Crna Hronika -

Kurir je istraživao ko su makroi u Srbiji, kao i na koji način rade. Prema rečima stručnjaka, makroi i trgovci ljudima svoje žrtve vezuju za sebe i iskorišćavaju njihovu ranjivost, lošu materijalnu situaciju, porodične (ne)prilike, a neke od devojaka čak razvijaju takozvani stokholmski sindrom, te na sudu brane zlostavljače.

Kako kažu, podvodači su ljudi navikli na lagodan život, među njima ima i estradnih menadžera, kriminalaca, ali i muževa.

Mihajlo Maksimović

Mihajlo Maksimović iz Šapca osuđivan je zbog posredovanja u vršenju prostitucuje, a trenutno mu se pred Višim sudom u Beogradu sudi zbog sumnje da je trgovao ljudima. On je nedavno pušten iz Centralnog zatvora u kućni pritvor. Maksimović važi za najpoznatijeg elitnog makroa, a za njega su radile mnoge poznate starlete. Maksimović je na sudu priznao da je posredovao u prostituciji, ali je negirao trgovinu ljudima. Inače, on važi za makroa koji je svoj posao vodio po ugledu na firmu, a njegove devojke su redovno odlazile kod ginekologa, na treninge...

Mihajlo Maksimovic
foto: Ana Paunković

Tijana Ajfon

Starleta Tijana Maksimović, poznatija kao Tijana Ajfon, uhapšena je u maju 2020. na takozvanoj kokainskoj žurki u blizini Bijeljine. Istragom je utvrđeno da je Maksimovićeva sa još dve devojke čamcem prešla Drinu, a da se na proslavu uputila kako bi sa drugaricama pružala seksualne usluge za novac. Bosansko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Ajfonke, kojom se ona tereti za organizovanje međunarodne prostitucije, kao i da je vrbovala dve devojke iz Srbije, kojima je rekla da će za pružanje seksualnih usluga dobiti po 500 evra. Starleta je nedavno priznala krivicu i sklopila sporazum sa tužilaštvom, na osnovu kog je osuđena na godinu dana zatvora za ovo delo.

Tijana Ajfon
foto: Damir Dervišagić

Milivoje Zarubica

Milivoje Zarubica, muž „državne starlete“ Dušice Jevđenović, nekada je bio poznat kao kralj prostitucije. Naime, Zarubica, zvani Puja, hapšen je više puta, a prilikom jednog upada policije u njegov motel „Sveti Nikola „ u Rakovici pronađeno je čak 46 devojaka koje su se prostituisale, uglavnom državljanki Moldavije i Rumunije. Zarubica je hapšen i u akciji „Sablja“, ali i godinu dana kasnije zbog trgovine ljudima, pa su mu neki zbog toga dodelili i nadimak „kralj belog roblja“. Zbog istog dela, Zarubica je osuđivan i u Italiji 2008. godine.

Milivoje Zarubica
foto: Facebook Printscreen

Slobodan Dubajić Dabi

Slobodan Dubajić Dabi, čovek koji je u Srbiji osuđen jer je Rođi Raičeviću 2001. omogućavao da u njegovom stanu konzumira narkotike pre nego što se pevač predozirao i umro, uhapšen je 2016. u Hrvatskoj i tada je dobio titulu „najvećeg balkanskog makroa“. Dubajiću se sudilo jer je sa još dve žene i jednim muškarcem organizovao elitnu prostituciju na jahtama. Dubajić, inače trener borilačkih veština, u Srbiji je navodno osuđivan zbog posredovanja u prostituciji, ali kaznu nikada nije odležao, pisala je pre dve godine Slobodna Dalmacija.

Željka Rolović

Željka Rolović (43), državljanka Crne Gore, u ovoj primorskoj zemlji hapšena je više puta zbog posredovanja u prostituciji, a sa tužilaštvom je pre nekoliko godina sklopila sporazum i priznala delo, zbog čega je osuđena na novčanu.

Zeljka Rolovic
foto: Marina Lopicic

Navodno, Rolovićeva, koju mediji zovu madam Željka, devojke mahom iz Srbije podvodila je političarima, strancima i biznismenima za 500 evra. Željka je svojevremeno bila dobra drugarica poznate starlete Soraje Vučelić.

prostitucija, starlete, podvođenje
foto: Printscreen

Kurir / Jelena Ivić

Foto: Ana Paunković, Damir Dervišagić, Marina Lopičić, Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja