KO JE MARKO MILJKOVIĆ KOJI JE UHAPŠEN SA VELJOM NEVOLJOM? Pričalo se da je njegova DESNA RUKA, u jednom slučaju POMINJE SE KUMSTVO
Velja Nevolja i Marko Miljković, Foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas

OTKRIVAMO

KO JE MARKO MILJKOVIĆ KOJI JE UHAPŠEN SA VELJOM NEVOLJOM? Pričalo se da je njegova DESNA RUKA, u jednom slučaju POMINJE SE KUMSTVO

Crna Hronika -

Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, i Marko Miljković uhapšeni su jutros oko 5 ujutro po nalogu Tužilaštva u velikoj akciji BIA, MUP i Tužilaštva.

Prema neproverenim navodima nekih beogradskih medija, Veljko Belivuk uhapšen je zbog planiranja likvidacije Milana Ljepoje, pripadnika grupe Pink Panter.

Ipak, njih dvojica koji su veoma dobri drugari i ranije su se zajedno pojaviljivali u medijima.

Inače, Miljković je zajedno sa Belivukom bio optužen za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića, inače Miljkovićevog kuma.

Milošević je izrešetan na tramvajskim šinama 30. januara 2017. godine u sačekuši u blizini stana u kojem je živeo u Ulici 27. marta u Beogradu. Napadač je u Miloševića ispalio deset hitaca iz škorpiona, dok je on pokušavao da pobegne.

Napadač ga je ubio na tramvajskim šinama, gde je i pronađeno telo. Tamo ga je sustigao i ispalio mu još šest metaka u glavu! Trojica optuženih terete se za pomaganje, dok je izvršilac zločina nepoznat.

I Miljković i Belivuk su 2018. oslobođeni krivice za učestvovanje u ubistvu karatiste Vlastimira Miloševića. Žena ubijenog karatiste, Violeta Milošević, ranije je izjavila da je Miljković nagovarao Miloševića na osvetu.

"Miljković nam je venčani kum. Kada je Vlastimir pretučen ispred jednog splava, Miljković ga je nagovarao da se osveti. Nudio je da mu nabavi oružje, eksploziv i automobil", rekla je Miloševićeva i dodala da je Miljković to izjavio pred njom dok su sedeli u restoranu.

"Sramota je ubiti kuma", izrevoltirano je na to rekla tada Miloševićeva, aludirajući na optuženog Miljkovića.

Belivuk važi za jednog od, kako pišu mediji, najopasnijih ljudi iz našeg podzemlja, više puta je osuđivan i za nasilničko ponašanje, a bio je najbliži saradnik Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, koji je likvidiran u oktobru 2016. godine u blizini Okružnog zatvora nakon što je u društvu Belivuka završio trening u teretani.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track