SEKLI GLAVE I TOPILI DELOVE TELA U ŠTEK-VIKENDICAMA STRAVE: Policija otkrila jezive snimke, članovi grupe napravili KOBNU GREŠKU!
Foto: @starsport

DETALJI HAPŠENJA

SEKLI GLAVE I TOPILI DELOVE TELA U ŠTEK-VIKENDICAMA STRAVE: Policija otkrila jezive snimke, članovi grupe napravili KOBNU GREŠKU!

Crna Hronika -

Danas su pronađeni ključni dokazi koji upućuju da su oni mučeni, a potom spaljivani kiselinom u ovim kućama.

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i njegova desna ruka Marko Miljković, koji se sumnjiče da su bili organizatori jedne od najjačih kriminalnih grupa koja je godinama sejala strah i činila najbrutalnije zločine u regionu, uhapšeni su zbog više iznuda, otmica i brutalnih ubistava!

Kako Kurir saznaje, policija je u saradnji sa BIA i Tužilaštvom za organizovani kriminal, osim dvojice organizatora, uhapsila još 17 pripadnika grupe zbog sumnje da su počinili najmanje devet likvidacija, među kojima je i ubistvo navijača Zvezde Zdravka Radojevića, koji je bez traga nestao prošle godine. Nevolji su lisice na ruke stavljene na planini Rudnik, Miljkoviću u Beogradu. Tokom današnjeg dana pretreseno je više od 30 lokacija, među kojima su i tri štek vikendice, locirane između Loznice i Gornjeg Milanovca, u kojima su, kako otkriva naš izvor, pronađeni ključni dokazi za neke od najbrutalnijih zločina koje su počinili.

Mesto zločina

- Ključni dokazi likvidacija iza kojih, kako se sumnja, stoje Belivuk i pripadnici njegove kriminalne grupe, koja je po brutalnosti prema žrtvama prevazišla zloglasni zemunski klan, pronađeni su u ove tri vikendice. Osim oružja, otkriveni su i materijalni dokazi, otisci i DNK materijal, a forenzičari i dalje proveravaju da li su među prikupljenim tragovima biološki materijali nestalih u prethodnom periodu - otkriva izvor Kurira i objašnjava da se tri kuće „tretiraju kao mesto zločina“.

Prema njegovim rečima, tokom prethodne godine dogodilo se više otmica koje se dovode u vezu sa ovom kriminalnom grupom. Žrtve, ali ni njihova tela do danas nisu pronađeni. Kako Kurir saznaje, danas su pronađeni ključni dokazi koji upućuju da su oni mučeni, a potom spaljivani kiselinom u ovim kućama.

- Nestalo je više ljudi, o čijim se sudbinama mesecima ništa ne zna. Među njima je Radojević, kome se svaki trag izgubio u avgustu prošle godine, ali i Goran Veličković Goksi, kao i „pink panter“ Miljan Ljepoja. Sumnja se da su svi brutalno ubijeni - objašnjava on.

Aplikacija Skaj

Vođa navijača blizak „kavčanima“ uhapšen je jutros oko pet sati, i to dok je navodno s pripadnicima svoje grupe pokušavao da uništi tragove zločina.

- Nevolja i pripadnici njegove kriminalne grupe pali su dok su išli da zapale automobile koje su koristili tokom otmica i ubistava. Automobil „smart“ koji su odvezli na Rudnik ključni je dokaz u istrazi nestanka Gorana Veličkovića Goksija. U tom automobilu snimljen je Belivuk dok je razgovarao s Veličkovićem, kome se potom izgubio trag - otkrio je izvor iz istrage.

Kobna greška pripadnika Veljine grupe

Prema njegovim rečima, operativne informacije ukazuju da su zločine snimali, a potom video-materijal prosleđivali jedni drugima.

- Na razotkrivanju jedne od najvećih kriminalnih grupa u regionu radilo se mesecima. Došlo se do podataka da su činili jezive zločine i slali ih jedni drugima preko aplikacije Skaj, koju su koristili za međusobnu komunikaciju. Postoje informacije koje ukazuju da su jednom ubijenom odsekli glavu, drugom jezik, da su topili delove tela - objašnjava izvor iz istrage.

Preti im doživotna

Veljko Belivuk i njegovi saradnici, ukoliko budu osumnjičeni za teško ubistvo, mogli bi da budu osuđeni na doživotnu kaznu zatvora.

- Izmenom zakona, za najteži oblik ubistva sada je, umesto 40 godina, zaprećena kazna doživotnog zatvora - kaže sagovornik Kurira. On objašnjava da će osumnjičeni najverovatnije danas biti privedeni na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

SAZNAJTE U DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA sve informacije o hapšenju grupe Veljka Belivuka, kada su uhapšeni, koji su ključni dokazi, za šta ih sve terete...

5.2.2021.naslovna
foto: Kurir

U DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA PROČITAJTE:

ĐELIĆ MAHER ZA LOPOVLUKE!

Srđan Dragojević: Boža mi stopirao projekat, pa posao dobio sin funkcionerke DS!

KORONA ĆE UNIŠTAVATI ČOVEČANSTVO I POSLE PANDEMIJE

Muškarci postaju sterilni, virusi mogu negativno uticati na testise!

STRUČNJACI RAZREŠAVAJU DILEMЕ ZA IMUNIZACIJU

Vakcinisani koji su dobili kovid treba da sačekaju mesec dana do druge doze!

ŠVALERACIJA!

Tošić se viđao sa ljubavnicom u stanu gde je živeo sa suprugom!

VELJINA VOJSKA

Belivukova ekipa imala bazu u kojoj je vežbala gađanje!

NASTAVAK SERIJE ŠVINDLERI SNIMA SE BEZ DVA GLAVNA GLUMCA

Novi scenarista doneo i promene, a evo ko je glavni junak priče!

NAGRAĐEN PISAC IZ NOVOG PAZARA

Zlatni suncokret Enisu Haliloviću

NE PROPUSTITE

DANAS DVA POKLONA U KURIRU! GRICKALICA ZA NOKTE i dodatak TV EKRAN

Danas ćete uz dnevne novine Kurir dobiti na poklon GRICKALICU ZA NOKTE.

Ovaj poklon idealan je za kvalitetnu negu vaših noktiju. Gickalica za nokte obložena hromom garantuje precizno oblikovanje vaših noktiju. Lako se rukuje njom i bezbedna je.

Kao drugi poklon dobićete dodatak TV Ekran:

Sonja Kolarčić: Nije lako pisati uloge za žene. Govoreći o privilegijama svoje profesije Glumica ne skriva radost što igra u seriji „Tate“ i lik Jasne upoređuje s Milicom, koju je oživela u „Državnom službeniku“.

Aleksandar Srećković: Moj Paun je odvratan, a tek će da bude zao.

Ivan Golušin: Voleo bih da se oprobam i kao glumac.

Plus najave TV serija i najtačniji program.

tv ekran, poklon
foto: Kurir

Čitajte KURIR!

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Starsport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track