KAKO MI JE? SAMO ŠTO NE UMREM! Progovorio otac Jove Kecmana čiji se NESTANAK POVEZUJE SA VELJOM NEVOLJOM
Jovo Kecman, Foto: Marina Lopičić

JEDVA JE TO IZUSTIO

KAKO MI JE? SAMO ŠTO NE UMREM! Progovorio otac Jove Kecmana čiji se NESTANAK POVEZUJE SA VELJOM NEVOLJOM

Crna Hronika -

Jovo Kecman (52), fitnes instruktor nestao je 24. septembra u Malom Moktom Lugu. Načelnik Uprave kriminalističke policije MUP, Bogdan Pušić u nedelju je pročitao spisak nestalih ljudi za koje se sumnja da su žrtve ekipe Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, a među njima je i ime fitnes trenera iz Beograda, Jova Kecmana (51) koji je nestao prošle godine u septembru.

Tim povodom oglasio se i Mile Kecman, otac nestalog fitnes instruktora.

"Došao je komšija i rekao mi je da se ime mog sina spominje u kontekstu ovog velikog hapšenja, ali ja u to ne verujem. Mi smo bili veoma bliski i siguran sam da bi mi rekao da je povezan sa tim ljudima. Jedino se poslednjih deset dana čudno ponašao..."

Ovim rečima pričao je Mile Kecman, otac beogradskog fitnes trenera Jova Kecmana kom se svaki trag izgubio 24. septembra 2020. godine, a za kog se sada sumnja da je njegov nestanak povezan sa grupom Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja.

Nedelju dana ranije, Kecman je otišao je da se nađe sa prijateljem. Sa sobom je poneo veću količinu novca i ličnu kartu, a mobilni telefon je ostavio kod kuće. Poslednji put je viđen u Glavnoj ulici u Malom Mokrom Lugu u Beogradu, gde je kazao drugaru da ga ostavi jer treba sa nekim da se vidi. I to je poslednji put da je Kecman viđen.

Dani su prolazili, a od Kecmana nije bilo ni traga ni glasa. Porodica je najpre sumnjala da se negde sklonio da se odmori, pošto im je spominjao da ima neke probleme koje mora sam da reši, ali kada ga posle nedelju dana nije bilo, slučaj su prijavili policiji.

Od tada sporadično bi se pojavila poneka informacija o Kecmanu zasnovana na sumnji, a među njima našla se i ona da je upao u probleme i da njegov nestanak može da se poveže sa kriminalom. Porodica je čak sumnjala i da više nije među živima.

Sve do velike akcije policije, Bezbednosno-informativne agencije i Tužilaštva za organizovani kriminal kojom je otpočelo hapšenje Veljka Belivuka i njegove kriminalne grupe, Kecmanovo ime se nije zvanično spomnjilo. A onda je u jednoj televizijskoj emisiji Bogdan Pušić, načelnik Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova pročitao spisak osoba čiji se nestanci dovode u vezu sa ovom grupom, a na njemu se našao i Jovo Kecman.

Pušić je kazao da se sumnja da niko od navedenih osoba nije među živima, premda za to dokazi još ne postoje.

Otac Jova Kecmana rekao je da u ovakve priče ne veruje.

- Čuo sam od komšije, došao je i kazao mi je da se njegovo ime spominje na televiziji. Ja u to ne verujem, ne mogu da poverujem jer smo nas dvojica bili veoma bliski i siguran sam da bi mi se požalio jer je meni sve pričao. Jedino što je tih deset dana pred odlazak bio čudan, ali ništa više od toga - jedva nam priča nesrećni čovek.

Spisak nestalih za koje se sumnja da su oteti a zatim i ubijeni, objavljen je posle nakon što je policija upala u nekoliko vikendica i štek-kuća koje su koristili Belivukovi ljudi. U jednoj od njih, u Ritopeku, sumnja se da su dovođene žrtve, da su mučene, a zatim njihova tela uništavana kako bi se oslobodili svih dokaza.

- Kako da se osećam kada sve to čujem? Samo što ne umrem, eto... - jedna je izustio nesrećni otac.

Kurir.rs / Blic.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track