ZA 7 DANA IZ SAOBRAĆAJA ISKLJUČENO 78 VOZAČA: Prekršaji zbog nasilničke vožnje, a njih 42 vozilo pod dejstvom narkotika
Foto: MUP

prekršajne prijave

ZA 7 DANA IZ SAOBRAĆAJA ISKLJUČENO 78 VOZAČA: Prekršaji zbog nasilničke vožnje, a njih 42 vozilo pod dejstvom narkotika

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom prošle nedelje, isključili su iz saobraćaja 36 vozača zbog učinjenog prekršaja nasilničke vožnje i 42 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Pod dejstvom psihoaktivnih supstanci najveći broj vozača isključen je iz saobraćaja na teritoriji Beograda, a zatim na teritoriji Kruševca, Leskovca, Niša, Pančeva, Požarevca i Čačka.

Osamnaest vozača koji su zatečeni da upravljaju vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci mlađi su od 24 godine, a najmlađi vozač koji je zatečen u vršenju ovog prekršaja ima 17 godina.

Takođe, saobraćajna policija je, pored upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, 16 vozača istovremeno zatekla i u činjenju drugih prekršaja.

Najviše vozača isključeno je iz saobraćaja na teritoriji Sremske Mitrovice zbog nasilničke vožnje, dok su zbog istog prekršaja vozači isključeni na teritoriji Beograda, Niša i Novog Sada, dok je šest vozača isključeno iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom sa više od 3 promila alkohola.

Pripadnici Uprave saobraćajne policije su, tokom noći u Beogradu, zaustavili tri vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a pritom nisu imali vozačku dozvolu ili su imali vozačku dozvolu neodgovarajuće kategorije. Protiv trojice muškaraca biće podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track