VELIKA AKCIJA CRNOGORSKE POLICIJE: Uhapšene 24 osobe, osumnjičene za šverc 2,5 tona marihuane
Foto: MUP Srbije

zamka

VELIKA AKCIJA CRNOGORSKE POLICIJE: Uhapšene 24 osobe, osumnjičene za šverc 2,5 tona marihuane

Crna Hronika -

U velioj akciji crnogorske policije, pod šifrovanim imenom “Zamka”, jutros su uhapšene 24 osobe, za koje se navodi da su organizatori i članovi kriminalne organizacije kojoj se na teret stavlja šverc 2,5 tona marihuane iz Albanije. Oni su drogu preo teritorije Crne Gore rasturali u okolnim državama regiona, prenose Vijesti saopštenje crnogorske policije.

“U dosadašnjoj istrazi, presecanjem krijumčarskih ruta koje su koristili pripadnici ove kriminalne grupe u 11 pojedinačnih zaplena pronađeno je i oduzeto pola tone marihuane. Ista grupa se teret za krijumčarenje dve i po tone marihuane”, pojasnili su u policiji.

“U opsežnoj akciji koju je sprovodio Odsek za borbu protiv krijumčarenja droga je učestvovalo 180 policijskih službenika – pripadnika Sektora specijalne policije, Stanice granične policije i Ulcinj, Centra bezbednosti Bar, Centra bezbednosti Nikšić, Centra bezbednosti Herceg Novi, Centra bezbednosti Podgorica i dr”, soapšteno je iz Uprave policije.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto pet vozila, gliser, pištolj i lovačka puška kao i vaga za precizno merenje, novac, više telefona i SIM kartica.

“Imajući u vidu broj lica obuhvaćenih predmetom, količinu i kvalitet prikupljenih materijalnih dokaza jasno je koliki je značaj ovog predmeta srazmerno kapacitetima, jer bi ovaj rezultat bio odličan i za mnogo veće države i policijske službe. Realizacija akcije „Zamka“ je još jedan pokazatelj uspešnog rada službenika Uprave policije u sprovođenju dugoročnih istraga, kojima se obuhvata veliki broj meta u cilju razbijanja kriminalnih organizacija koje se bave krijumčarenjem droge”, navodi se u saopštenju crnogorske policije.

Kurir.rs/Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja