OTKRIVENO ZAŠTO JE POLICIJA ZAPLENILA RASTIN DŽIP: Sumnjalo se da je korišćen za likvidacije, sada je otkriven tačan razlog!
Foto: Ana Paunković

kriminalne veze

OTKRIVENO ZAŠTO JE POLICIJA ZAPLENILA RASTIN DŽIP: Sumnjalo se da je korišćen za likvidacije, sada je otkriven tačan razlog!

Crna Hronika -

Tokom akcije hapšenja pripadnika ekipe Veljka Belivuka, pažnju su privukle i veze poznatog repera Stefana Đurića Raste sa tom kriminalnom grupom. Policija je takođe tokom akcije zaplenila i džip "Mercedes" koji je muzičar vozio, a vozilo je odveženo na forenzičku analizu da bi se utvrdilo da li je korišćeno za likvidacije.

Stefan Djuric Rasta, Veljko Belivuk
foto: Zorana Jevtić, Ana Paunković

Bivšu policajac iz Loznice

Među uhapšenim pripadnicima kriminalne grupe Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, jeste i bivši policajac iz Loznice, Vlado Georgiev, koji je, kako Kurir ekskluzivno otkriva, od aprila prošle godine bio menadžer repera Stefana Đurića Raste.

Georgiev je, inače, promenio identite, a donedavno se zvao Dragan Sekulić.

- Sumnja se da je i Rasta, koji je 2020. hapšen pošto je kod njega nađeno oko 600 grama droge, bio povezan s Belivukovom kriminalnog grupom. Džip "mercedes", koji je Rasta uzeo na lizing, na dan hapšenja grupe bio je u na parkingu SBPOK, a mnogi su se pitali zbog čega je policija zaplenila reperov automobil - kaže izvor Kurira.

Viđan i na stadionu

Kako otkrivamo, policija je oduzela Rastin "mercedes" tokom hapšenja Georgieva.

- Razlog za njegovo privremeno oduzimanje je to što je ovaj auto vozio rastin menadžer, Vlado Georgiev, dok je reper bio u pritvoru - objašnjava sagovornik Kurira.

Prema njegovim rečima, sumnja se da je Rasta početkom 2020. godine počeo da kontaktira sa pripadnicima opasne kriminalne grupe Velje Nevolje.

Stefan Djuric Rasta
foto: Ana Paunković

- Pre nego što je muzičar uhapšen početkom oktobra prošle godine, više puta je viđan u restoranu na stadionu Partizana i to u društvu ljudi za koje se znalo da sarađuju s Belivukom. Ubrzo, Georgiev, koji se predstavljao nadimkom "Sekula" postao je njegov menadžer, otpustio je i ljude koji su ga do tada obezeđivali i angažovao "Veljine momke" - otkriva naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, još uvek se proverava da li je Đurić dobrovoljno počeo da sarađuje s ovom kriminalnom grupom, ili je na neki način primoran.

- Kada je Đurić uhapšen, izjavio je da je droga koju je policija zaplenila njegova, ali da ime osobe od koje je kupio ne sme da otkrije jer se plaši za svoju i bezbednost svoje porodice - podseća on.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track