MIKA ALEKSIĆ OSTAJE IZA REŠETAKA! Preti mu duga robija
Foto: Printscreen/RTS

ZVANIČNO SAOPŠTENJE

MIKA ALEKSIĆ OSTAJE IZA REŠETAKA! Preti mu duga robija

Crna Hronika -

Viši sud u Beogradu u Beogradu izdao je zvanično saopštenje o slučaju Miroslava Mike Aleksić, reditelja i vlasnika škole glume "Stvar srca", koji se sumnjiči za silovanje i nedozvoljene polne radnje.

U saopštenju piše sledeće:

- Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je odlučujući o predlogu za produženje pritvora Višeg javnog tužilaštva, dana 12. februara 2021.godine donela rešenje kojim je prema M.A produžila pritvor koji može trajati najduže 30 dana i to zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i jer je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja krivičnog dela i težina posledice dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, a shodno članu 211 stav 1 tačka 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku.

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo žalbe u roku od tri dana od prijema rešenja krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu.

Osumnjičenom M.A se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela silovanje iz člana 178 stav 3 KZ u vezi sa stavom 1 KZ i dr.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track