VELJA NEVOLJA I ŠARIĆ ZATVORSKE KOMŠIJE: Otkrivamo kako provode dane u ćeliji!
Foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas

u komšiluku

VELJA NEVOLJA I ŠARIĆ ZATVORSKE KOMŠIJE: Otkrivamo kako provode dane u ćeliji!

Crna Hronika -

Veljko Belivuk (36), zvani Velja Nevolja, i Pljevljak Darko Šarić (50) komšije su u pritvoru Specijalnog zatvora u Beogradu.

Nedavno uhapšeni vođa kriminalne grupe nalazi se u jednoj od ćelija dobro čuvanog zatvora u Ustaničkoj ulici, u kojem se već sedam godina nalazi Šarić.

"Belivuk i njegovih 14 saradnika su posle hapšenja prebačeni u zatvor u Ustaničkoj ulici, dok je šestoro ostalih u Centralnom zatvoru. Tokom istrage on ne može da sretne svoje saučesnike, koji se nalaze u 14 ćelija. Belivuk ne može da sretne ni Šarića, koji se od dobrovoljne predaje, 18. marta 2014. godine, nalazi u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda u Beogradu", kaže izvor., a prenose beogradski mediji.

"Šarić je u ćeliji 117 sam, a posebno ide i u šetnju po zatvorskom krugu".

Inače, kako kaže sagovornik, Šarić sada čeka odluku Vrhovnog kasacionog suda, kojem su njegovi advokati podneli zahtev za zaštitu zakonitosti, kojim se traži da se ponište presude od 15 godina zatvora, na koje je osuđen zbog optužbe za šverc 5,7 tona kokaina, i ponovo odlučuje o njima.

Njegovi advokati su najavili da će, kako kaže, uložiti i žalbe Apelacionom sudu u Beograd na presudu kojom je Šarić osuđen na devet godina zatvora zbog optužbi da je sa svojom grupom oprao najmanje 20 miliona evra stečenih švercom kokaina.

Ćelije Belivuka i Šarića su, kao i kod svih ostalih, pokrivene kamerama.

"Belivuk i Šarić su strogo čuvani pritvorenici. Šarić u pritvoru čita knjige i svu dnevnu štampu, a takođe i trenira. Pošto je starosedelac, stekao je posle pet godina pravo i na intimu sa svojom suprugom, dok Belivuku sada samo supruga dolazi u posetu", kaže izvor.

Kurir.rs / Objektiv

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track