OSUMNJIČENI ZA PUCANJE NA ADVOKATA BRANILI SE ĆUTANJEM: U Resavskoj ulici ispalili hice na telohranitelja Marka Vujoševića
Foto: Aleksandra Kocić, Printscreen

saslušanje

OSUMNJIČENI ZA PUCANJE NA ADVOKATA BRANILI SE ĆUTANJEM: U Resavskoj ulici ispalili hice na telohranitelja Marka Vujoševića

Crna Hronika -

Osumnjičeni za pokušaj ubistva advokata Marka Vujoševića i ranjavanje njegovog telohranitelja Stefana Šapurića 21. januara u Resavskoj ulici u Beogradu danas su saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, koje je nakon toga predložilo sudu da im odredi pritvor.

Obojica su se tokom saslušanja branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Nakon toga, Više javno tužilaštvo je predložilo da se odredi pritvor prema osumnjičenima, precizirala je portparokla tužilaštva Ivana Rakočević.

Resavska ulica, pucnjava, advokat, telohranitelj
foto: Kurir.rs

Ona je navela da se N. I. tereti za izvršenje krivičnih dela: teško ubistvo u pokušaju, zatim nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

N.T. je stavljeno na teret krivično delo - teškog ubistva pomaganjem, kao i krivično delo - posebni slučajevi falsifikovanja isprave.

MUP je sinoć saopštio da se sumnja da je N. I. 21. januara u ulazu u zgradu u Resavskoj ulici ispalio više hitaca iz pištolja u pravcu 28-godišnjeg i 40-godišnjeg muškarca, odnosn advokata Vujoševića i Šapurića.

Resavska ulica, pucnjava, advokat, telohranitelj
foto: Kurir.rs

Tom prilikom ranjen je Šapurić, a N. I. je pobegao automobilom u kojem ga je čekao osumnjičeni N. T.

Automobil koji je vozio ima nepripadajuće tablice.

Prilikom pretresa prostorija koje je koristio osumnjičeni N. I. pronađen je pištolj i kao i manja količina narkotika.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track