POLICIJA UPALA U RESTORAN DOK JE SEDEO SA LJUBAVNICOM: Otkriveni novi detalji privođenja Nasera Keljmendija u Loznici
Foto: Printscreen Youtube

informativni razgovor

POLICIJA UPALA U RESTORAN DOK JE SEDEO SA LJUBAVNICOM: Otkriveni novi detalji privođenja Nasera Keljmendija u Loznici

Crna Hronika -

Naser Keljmendi (62), koga je američki Stejt department označio kao jednog od najvećih narko bosova na Balkanu, priveden je juče na informativni razgovor u Loznici.

Keljmendi je zatečen u jednom restoranu, a s obzirom na to da je označen kao bezbednosno interesantna osoba odveden je u policijsku stanicu na informativni razgovor. Bio je u društvu jedne žene, koja je prema nezvaničnim informacijama njegova partnerka, a ona je takođe u pratnji inspektora odvedena u policijsku stanicu.

Na informativnom razgovoru navodno je proveravana ispravnost njegovih dokumenata i ustanovljeno je da su u redu.

- Pretpostavljam da je bio najobičniji informativni razgovor na kojem su proveravana dokumenta i to je verovatno, kao procedura, oduzelo mnogo vremena - kaže novinar Darko Jevtić.

Dodaje da je njegovo privođenje privuklo mnogo pažnje jer je javnost pomislila da možda ima veze sa grupom Veljka Belivuka, ali nema.

- Ne postoji poternica za njim i on je zvanično slobodan čovek jer nije bilo razloga da bude zadržan - kaže Jevtić.

Keljmendi je 2018. godine u Prištini osuđen na šest godina zatvora zbog posedovanja droge. Do 1999. godine živeo je u Peći gde je i rođen. Posle rata preselio se u Sarajevo i dovođen je u vezu sa mnogim kriminalnim krugovima. Pobegao je iz Sarajeva 2012. godine neposredno pred policijsku akciju "Lutka" kad je uhapšeno 18 osoba osumnjičenih za teška krivična dela.

- Keljmendi je 1976. godine osuđen za pokušaj ubistva, a najjači je bio devedesetih godina kad su počeli ratovi. Počeo je sa švercom tekstila i obaveštajne službe o njemu imaju mnogo podataka. Važi za jednog od najvećeg švercera droge na ovim prostorima i to mu je omugućila pozicija na KiM, državljanstvo Srbije, državljanstvo BiH, a ima i mnogo nekretnina u Crnoj Gori i Bosni - kaže Jevtić.

Keljmendi je, kako kaže, odavno bezbednosno-interesantna osoba koja je dovođena u vezu sa svim i svačim, ali ništa nije dokazano.

- Dovođen je u vezu i sa ubistvom Ramiza Delalića i bačenom bombom na prostorije UNMIK-a, ali ništa dosad nije dokazano - kaže Jevtić.

(Kurir.rs/TV Vesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track