JOVAN JE BIO OMILJEN U DRUŠTVU: Umetnička škola koju je pohađao nastradali Nišlija oprostila se od njega
Foto: Facebook Printscreen

tužno

JOVAN JE BIO OMILJEN U DRUŠTVU: Umetnička škola koju je pohađao nastradali Nišlija oprostila se od njega

Crna Hronika -

Neizmerna tuga vlada u Nišu za Jovanom Veselinovićem (18), maturantom Umetničke škole u Nišu gde i dalje traje nepoznanica kako je ovaj nesrećni momak nestao, a potom poginuo.

On je posle četiri dana nađen u napuštenom gradilištu u Ulici Branka Krsmanovića gde je pao sa desetask metara visine. Nestao je u sredu 17. februara nakon što se video sa drugaricom i prijateljima s kojima je igrao igrice.

Majka Milica Cvetković uzaludno je te noći pokušavala da ga dobije na telefon čiji je signal nestao negde oko 4.00 ujutru.

Nis, Jovan Veselinovic
foto: Kurir/M.S.

U Višem javnom tužilaštvu su nam kazali da policija proverava okolnosti pod kojima je Jovan nastradao, a ekipa Kurira zatekla je jednu policijsku ekipu upravo u Umetničkoj školi.

- Obdukcija i toksikološka analiza je naložena, ali i uzimanje snimaka sa svih kamera koje se nalaze u okolini. Ispituju se i proveravaju događanja i oko njegovog nestanka i oko okolnosti pod kojima je došlo do smrti - rečeno nam je u Višem tužilaštvu.

Umetnička škola: Zauvek je otišao jedan vedar đak

U kratkom razgovoru sa đacima rečeno nam je da je bio divan momak, da niko ne pamti da je nekome učinio neko zlo, ali ga karakterišu i kao zaljubljenika u muziku.

Umetnicka skola u Nisu
foto: M. S.

- Saznali smo tužnu vest da se četvorodnevna potraga za učenikom naše škole Jovanom Veselinovićem tragično završila. Strepnja, iščekivanje i nada da ćemo ga ponovo videti završili su se surovom vešću da Jovan više nije živ.

Jovan je bio omiljen u društvu, odgovoran učenik, uvek spreman da pomogne drugarima, da ih oraspoloži kada je to bilo potrebno. Darovit i za umetnost i za muziku, sa lakoćom je završavao svoje obaveze i planirao upis na fakultet.

Zauvek je otišao jedan vedar, nasmejan, lepo vaspitan mladić pred kojim je bila budućnost i koji tek što je zakoračio u punoletstvo. Pamtićemo njegovo milo i uvek nasmejano lice. Кolektiv i učenici Umetničke škole osećaju neizmernu tugu zbog smrti učenika i izjavljuje duboko saučešće njegovoj porodici - navodi se u proglasu koji objavila škola.

(Kurir.rs/M. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track