ZA DEČAKA KOJI JE ŽIVEO ISPRED VREMENA: Nišlije danas Jovanu (18) odaju počast ispred napuštene zgrade gde je nađeno njegovo telo
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

tragedija koja je potresla srbiju

ZA DEČAKA KOJI JE ŽIVEO ISPRED VREMENA: Nišlije danas Jovanu (18) odaju počast ispred napuštene zgrade gde je nađeno njegovo telo

Crna Hronika -

Porodica i prijatelji tragično preminulog Jovana Veselinovića (18) iz Niša pozvali su na društvenoj mreži Fejsbuk sugrađane da danas u 12 časova donesu cvet ili zapale sveću ispred zgrade u Ulici Branka Krsmanovića na mestu gde je 21. februara, posle četiri dana potrage nađeno njegovo telo.

Oni pozivaju sugrađane i da u narednih 40 dana svako učini neko dobro delo u Jovanovo ime.

- Za dečaka koji je živeo ispred vremena. Za dečaka koji je razumeo ljude i njihove potrebe i uvek bio tu za svakoga. Za dečaka koji je nenametljive prirode i bučne mašte znao da svako biće upravo time odmah privije uz srce. Nažalost, njegov "san" je trebao da se desi da se svi probudimo. Porodica bi volela da na mestu gde je "utonuo u san", ko želi donese cvet za Jovana ili zapali sveću... I u narednih 40 dana učini svako od nas neko dobro delo. Jovane, mirno spavaj... Čuvamo te od zaborava - napisali su organizatori skupa na Fejsbuk stranici "Cvet za Jovana" na kojoj je zakazan ovaj događaj.

Jovan Veselinovic
foto: Printscreen/Facebook/CVET ZA JOVANA

Jovan Veselinović, maturant Umetničke škole u Nišu, nestao je 17. februara oko 23 časa na Bulevaru Nemanjića, dok se od druga vraćao kući. Tada se ceo Niš digao na noge da njegovoj majci Milici pomogne u potrazi za Jovanom.

Posle četvorodnevne potrage njegovo telo nađeno je 21. februara na napuštenom gradilištu zgrade u Ulici Branka Krsmanovića. Tačan uzrok smrti još nije utvrđen, a prema prvim informacijama smrt je nastupila usled pada sa visine. Ipak, zasad se ne isključuje nijedan scenario.

Naime, kako je njegova majka rekla, policija joj je saopštila da je Jovan nastradao pod nerazjašnjenim okolnostima.

Više javno tužilaštvo u Nišu naložilo je više istražnih radnji i prikupljanja dokaza kako bi se rasvetlio tragični događaj koji je potresao ne samo Niš, već i celu Srbiju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track