Najnovije vesti

MALI DESPOT POGINUO JE U ZEMUNU PRE TAČNO TRI MESECA: Njegov otac na mestu tragedije poslao poruku svim vozačima autobusa
Foto: Printscreen RTS

tragično stradao na autobuskom stajalištu

MALI DESPOT POGINUO JE U ZEMUNU PRE TAČNO TRI MESECA: Njegov otac na mestu tragedije poslao poruku svim vozačima autobusa

Crna Hronika
11:07h

Danas je tri meseca od kako je četvorogodišnji Despot Mrđić tragično stradao na autobuskom stajalištu.

Njegovi roditelji i večeras će biti na mestu nesreće u Prvomajskoj ulici.

Mali Despot je mnogo voleo da putuje autobusom, ali se njegov život tragično okončao baš na autobuskom stajalištu u Zemunu, pre tačno tri meseca kada je vozač GSP-a je zatvorio vrata na stanici u Prvomajskoj ulici, jer nije video dečaka na stepenicama kako izlazi i prešao preko njega.

"Danas je tačno tri meseca kako je naše dete ubijeno, tako moram reći", priča Despotov tata Vukašin Mrđić.

Uputio je poruku svim vozačima, pogotovo onim u javnom saobraćaju, da jedan pogled u retrovizor nekome znači ceo život.

Okrivljenom vozaču bio je određen pritvor 26. novembra prošle godine, kada je lišen slobode. Pritvor je ukinut 9. decembra na osnovu predloga branioca i na osnovu obaveštenja poštujućeg zamenika javnog tužioca.

Vukašin Mrđić ukazuje na to da sudski proces još nije pokrenut. Prema njihovim ranijim saznanjima, tehnički pregled, koji se inače sprovodi u ovakvim situacijama, pokazao je da autobus nije bio tehnički ispravan.

Despotovi roditelji, rodbina, njihovi prijatelji i kolege, okupiće se večeras u 18 časova na toj stanici u Zemunu sa apelom da se takve situacije više nikad ne ponove.

Iako slučaj još nije pokrenut, Vukašin kaže da on i supruga imaju vere i nade u naš pravosudni sistem i da će pravda biti zadovoljena.

"Decu u javnom gradskom saobraćaju niko ne spominje, oni su mali, posebno treba da se vodi računa o njima", ističe Vukašin Mrđić.

Porodici Mrđić su podršku dale i mnoge javne ličnosti, glumci i sportisti.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...