Najnovije vesti

DRAMA U LEPOSAVIĆU: Komšije iznele nepokretnu staricu kroz prozor kuće u plamenu DOTRČALI U POSLEDNJEM MOMENTU (VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen

ostali bez krova nad glavom

DRAMA U LEPOSAVIĆU: Komšije iznele nepokretnu staricu kroz prozor kuće u plamenu DOTRČALI U POSLEDNJEM MOMENTU (VIDEO)

Crna Hronika
18:12h

U selu Kaljin u opštini Leposavić danas je izgorela kuća zbog loših električnih instalacija.

Pričinjena je velika materijalna šteta, ali povređenih nije bilo zahvaljujući komšijama koji su nepokretnu stariju osobu izneli kroz prozor kuće zahvaćene plamenom.

- Policija je obaveštena nešto posle 11 sati da je u selu Kaljin izbio požar na porodičnoj kući vlasnika H.I. Vatrogasne jedinice su izašle na teren i ustanovile da je požarom zahvaćen veći deo kuće - potvrdio je portparol kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović.

Uzrok požara su najverovatnije loše električne instalacije. Na teren je izašao i protivpožarni inspektor.

Ismet Islamović, direktor Kancelarije za zajednice i povratak u opštini Leposavić, koji je i rodom iz Kaljina, potvrdio je da je cela kuća izgorela.

- Kuća je totalno izgorela, sve što su imali unutra je izgorelo, dokumenta, frižider, šporet i sve živo, samo ono što je čovek imao na sebi, to je ostalo - kazao je Islamović.

Navodi da je u trenutku izbijanja požara u kući bila majka vlasnika koja je nepokretna, a komšije su je iznele kroz prozor kuće u plamenu:

- Vlasnik nije bio tu, ni njegova supruga, a komšije su videle da se puši kuća i dotrčale su i iznele je kroz prozor. Još samo ta jedna soba nije bila zahvaćena inače bila bi katastrofa.

Islamović je potvrdio da je u međuvremenu razgovarao sa gradonačelnikom opštine Leposavić Zoranom Todićem kako bi se pronašao način da se pomogne porodici koja je ostala bez krova nad glavom.

U mešovitom selu Kaljin u opštini Leposavić živi oko 30 srpskih i bošnjačkih porodica.

(Kurir.rs/Kossev)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...