00:25

ADVOKAT SRĐAN VIDOVIĆ NA KURIR TELEVIZIJI: Bolest najčeći razlog odlaganja procesa! Sudije ODUŠEVLJENE kad se suđenje odloži

suđenje

ADVOKAT SRĐAN VIDOVIĆ U PULSU SRBIJE: Sudije su oduševljene kada se suđenje odloži

Crna Hronika -

Svedoci smo da sudski procesi u našoj zemlji mogu da potraju i po nekoliko godina, a najskoriji slučaj odloženog suđenja je slučaj Milana Beka.

Mnogi su faktori koji mogu usloviti dužinu sudskog postupka. Nekada ni odredba zakona koja nalaže naročitu hitnost nije dovoljna da spreči dugotrajnan postupak koji se uglavnom odlikuje neizvesnošću.

Zašto sudski procesi u Srbiji mogu da potraju nekoliko godina i zašto se olako odlažu ročista u nedogled i da li postoji krajnja granica, u emisiji "Puls Srbije" na ova i ostala pitanja odgovaraće advokat Srđan Vidović.

Puls Srbije
foto: Kurir

- Dešava se da su medicinski razlozi najčešći izgovori, ali uvek treba proceniti u svakom slučaju posebno. Nekada je slučaj da je okrivljeni izuzetno stara osoba i veoma bolesna i da on stvarno ne može da dođe na suđenje i onda se ono odlaže u nedogled. A sudija ne može da donese presudu dok se okrivljeni ne izjasni - naveo je advokat Vidović.

Sudija može da odredi pritvor u nekom slučaju, ukoliko smatra da neki razlozi (medicinski) nisu osnovani, ali opet neke sudije se i plaše da ne oštete okrivljenog ukoliko bi to uradili.

Puls Srbije
foto: Kurir

- U krivičnom postupku ako odložimo ročište sledeće ono naredno se uglavnom zakazuje za mesec dana, tako obično ide - rekao je advokat i dodao:

- Sudije nisu zainteresovani da uglavnom se procesi brzo završe.. Moram da vam kažem da su sudije oduševljene kada se neko suđenje odloži. Eventualno kada je sudija na početku svoje karijere pa želi da se istakne onda on forsira završetak suđenja - priča Vidović.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track