BRANO MIĆUNOVIĆ KOCKAR PAR EKSELANS: I ne samo to, organizovao je kartanja u kojima su se gubili MILIONI EVRA
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

kontroverzni biznismen

BRANO MIĆUNOVIĆ KOCKAR PAR EKSELANS: I ne samo to, organizovao je kartanja u kojima su se gubili MILIONI EVRA

Crna Hronika -

Branislav Brano Mićunović (67) intenzivnije je krenuo da se pominje u medijima nakon što je uhapšen u januaru mesecu, a njegovo zanimanje najčešće se opisuje kao "kontroverzni biznismen".

Mićunović se već godinama u medijima pominje kao najmoćniji čovek u Crnoj Gori i blizak saradnik predsednika Mila Đukanovića, sa jakim vezama u svetu politike, podzemlja, biznisa i estrade. Čovek koji decenijama važi za neprikosnovenog "gospodara" Crne Gore u javnosti se pominjao i zbog druženja s pokojnim Đorđem Božovićem Giškom, Željkom Ražnatovićem Arkanom, Dragoslavom Kosmajcem, kao i Ratkom Butorovićem, zvanim Bata Kankan.

Naime, osim što je bio vlasnik FK Sutjeska, zvanično se bavio nekretninama i ugostiteljstvom. Imao je brojne klubove i kockarnice na primorju uključujući i kako se tad govorilo, najveću diskoteku na Balkanu.

Ime Brana Mićunovića nalazi se na dve međunarodne optužnice za šverc cigareta. Na onoj italijanskoj, sa Milom Đukanovićem i još nekoliko ljudi iz Crne Gore, osumnjičen je zbog šverca cigareta.

Brano Mićunović
foto: Aleksandar Jovanović

Kockarske večeri u kojima su se gubili milioni evra

Operativci crnogorske službe navode i da je Mićunović poznat kao strastveni kockar.

- Prethodnih godina redovno je organizovao kartaške večeri za poznanike i prijatelje, koje su neretko trajale u kontinuitetu i po više dana, a na kojima su ulagane enormno velike sume. S tim u vezi, tokom 2006. i 2007, on je organizovao kartaške igre u kojima su učestvovali Veselin Barović, Savo Grbović i Slobodan Đurović, zvani Kardinal, zatim Milojica Đurišić, zvani Miša Štutgart, za kog postoje jake indicije da je učesnik u ilegalnoj trgovini narkoticima, belim robljem, reketiranju i iznudama. Tu je bio i Milo Jabučanin, kontroverzni crnogorski biznismen. Neki od učesnika za veče su gubili po nekoliko miliona evra. Prema neproverenim informacijama, Mićunović je došao u sukob s Barovićem, koji je, navodno, izazvao nered u jednoj od Mićunovićevih kockarnica. Zbog toga mu je Mićunovićev telohranitelj Savo Vujović naneo teške telesne povrede - konstatuje se u dokumentu.

Podsetimo, Mićunović je uhapšen 6. januara pošto je policija u automobilu u kom je bio sa dvojicom prijatelja pronašla dva pištolja.

(Kurir.rs/Srpski telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track